Bakan Nebati TRT Özel Yayını'nda gündeme ilişkin açıklamada bulunuyor

Bakan Nebati TRT Özel Yayını'nda gündeme ilişkin açıklamada bulunuyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınına katılarak son ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında ekonomi ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Bakan Nebati TRT Özel Yayını'nda gündeme ilişkin açıklamada bulunuyor

Bakan Nebati TRT Özel Yayını'nda gündeme ilişkin açıklamada bulunuyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınına katılarak son ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında ekonomi ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün duyurduğu yeni ekonomik tedbirlerin ardından dolarda rekor düşüş yaşanmış, açıklanan kur korumalı TL mevduat sisteminin detayları bugün belli olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınına katılarak son ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor.

Bakan Nebati'nin Gündemindeki Konular Nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün duyurduğu yeni ekonomik tedbirlerin ardından dolarda rekor düşüş yaşanmış, açıklanan kur korumalı TL mevduat sisteminin detayları bugün belli olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınına katılarak son ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor.

  • Mevduata kur desteği modeli nasıl işleyecek?
  • Döviz mevduatlarındaki çözülme sürecek mi?
  • Birikimler yastık altından hangi düzenleme ile çıkacak?
  • İhracatçıya ileri vadeli kur ne getirecek?

Açıklamalar birborsa farkı ile birazdan sizlerle....

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İlk Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınında açıklamalarda bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada; 

Hem bir model öne sürüyoruz hem sayın Cumhurbaşkanımız adeta bir manifesto yayınladı. Birçok şey değişti. Bu değişim bir normalleşme. Şimdi normale döndük. Artık kişiler, kurumlar, kamu yönetimi, siyasetimiz herşeyin normal seyrettiği bir sürece giriyoruz.

Reel sektörün önünü görmeye gayret eden aktörlerin önünü görebileceği çok önemli sürece girmiş olduk. Önümüzdeki yıl bunun semerelerini açık görebileceğimiz yıl olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bakan Nebati Açıklaması Doları Düşürdü

TRT1 ve TRT Haber özel yayınında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarından sonra dolar 11.56'ya kadar geri çekilme yaşadı.

Dolar ve altında yüksek düşüşler gözlemleniyor. Detaylar birazdan....

Bakan Nebati Açıklamalarından Satır Başları

TRT1 ve TRT Haber özel yayınında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarından satır başlarını derledik;

"2013 yılında 12 bin 500 dolar kişi başına gelen gelire ulaştık. Türk lirasının değeri tarihi olarak çok yüksek fakat ithalatın ihracata oranı fazlaydı.

Son 1 yılda bir büyüme değil bir sıçrama var. Her alanda tarihi bir sıçrama var.

Amacımız cari açığın sıfırlandığı fakat büyümenin de gerçekleşeceği bir imkanlar silsilesini gerçekleştirmek. Bunu da yapılabilmesi için enflasyonun dengelenmesi.

Biz büyümeyi geçen ve bu yıl farklılaştırdık dünyadan. Türkiye kapanmaya rağmen, öngörülebilirliğin hiç olmadığı dönemde, ekonomilerin daraldığı ortamda bütün dünya küçülürken biz aldığımız tedbirlerle Çin'den sonra dünyada büyüyen ikinci ülke olduk.

Büyümede çift haneye doğru gidiyoruz, beklenen de fazlaya gidiyoruz.

Biz psikolojiyi iyi yönettik ama birileri kötüye gidiyor dedi. Kötüye giden bir ülkede işletme sayısı azalır değil mi? İşletme sayısı 85 binden 25 bin artıyor.  2021 yılında da biz büyüyoruz, umudumuz var.

Sosyal medyada 'öldük, bittik, yandık' diyorlar. Türkiye'de ihracatta ülke çeşitliliği 1 milyar doların üzerine çıkan 46 ülkeden biri."  açıklamalarında bulundu.

Bakan Nebati'den Durmuş Yılmaz Tepkisi | MANİPÜLASYONDUR!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında; 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Merkez Bankası'nda başkanlık yapmış bir beyefendi çıkıp diyor ki 'bu bir müdahale ile yapılmıştır.' Kesinlikle hiçbir şekilde müdahale olmadı, bireyler koşmaya başladı. Bu spekülatif değildir de nedir?

Diyor ki, "Bu bir alım fırsatıdır. Fiyatlar düşüyor, koşun alın. Piyasa Erdoğan'ın söylemini satın almadı" . Yahu aldı kürsüden inerken satın aldı, koşarak gitti. Bakın bu en hafifinden bir manipülasyondur."   ifadelerine yer verdi.

Bakan Nebati: Sosyal Medyada Döviz Manüpilasyonu 

TRT1 ve TRT Haber özel yayınında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati  "Bu tür ihanetlere asla izin vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu. 

Türk Ekonomi Modeli Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Ekonomi modelimizin temeli yüksek büyüme, düşük cari açık.

Biz 1960'lardaki Çin, Güney Kore değiliz. Biz 2021'in Türkiyesiyiz. Tüm altyapı yatırımlarını gerçekleştirmiş, dünya pazarının tam göbeğinde olan, pandemide kimsenin beklemediği sağlık sektöründe mucizeler ortaya koyan bir ülkenin bu yeni modeli ortaya koyma süresi Çin ve Güney Kore'deki kadar uzun değildir.

Paket açıklandı. Hızlı bir şekilde uygulandı. Kim tarafından açıklandı, güven duyulan Cumhurbaşkanımız tarafından. Dolarda hem de ne çözülme yaşanıyor. Bireyseller yarışıyor. Bu daha da devam edecek. Likidite talebi 4'te 1'e düştü. Parasını çekmeye gidenler kapıdan geri döndü. Neden, güven geldi. Bireyler akılcıdır.

Birileri ülke içerisinde kaosla iktidar değişimini hedeflediği için manipülasyon yapılıyordu ve gerçekten karşılığı yoktu. Bireyler açıklanan tedbirler ve güvenle hızlı bir değişiklik gerçekleştirdi. Kur köpüklerin gittiği iyi bir yerde dengelenecek." açıklamasında bulundu. 

TÜSİAD'a "Muhalefetin Gazına Gelmeyin" Çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınında yaptığı açıklamada; 

"Sevgili TÜSİAD sakın sakın muhalefet partisinin gazına gelmeyin. Siz bize tavır takınırsanız bu millet size tavır takınır. Size akıl veren, 'Biz geliyoruz' diyenler sizi her seçim gününün ertesinde sizi yalnız bıraktı. Bizimle çalıştınız. Biz yine birlikte çalışacağız, bizim sizinle derdimiz yok." açıklamasında bulundu. 

Bakan Nebati Fahiş Zam Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınında yaptığı açıklamada; 

Dövizdeki artmayla fiyatlar ileri fiyatlama yapıldı. Net söylüyorum. Fiyatlarını çekmeyenler, kazancın senin karın senin biz senin ortağın değiliz, ama bu ülkeye zarar verirseniz Hazine ve Maliye Bakanılığı'nın nasıl bir bakanlık olduğunu anlayacaksınız.

Hızlı bir toparlanma olacak. Allah'ın izni, milletimizin desteği ve Cumhurbaşkanımızın güveni ile biz bu işi bitirdik.

Biz risk alıyoruz, vatandaş almıyor. En kötü senaryoda bile bireyler karlı çıkıyor.

Dolarizasyonu aldığımız tedbirlerle en düşük seviyeye indiriyoruz.

Bankalar çok hızlı, çok mutlular. Döviz artışı en çok bankaları etkiliyor. Bankalar ve ekonomi öngörüleri sağlamış olacak. Dün akşamdan beri ekonomi aktörleri bu saatten sonra muhalefetin ya da sosyal medyadaki trollere çok sert tepki gösterecektir.

3 aydır biz bir müsibet yaşadık şimdi topladık eh bir rahat durun.

Düşük faize vatandaşımız da alışıyor, bankalarımız da alışıyor. Yüzde 14'le faize yatırıyorlar.

Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor.

Sisteme 3 ay girdiniz mevduatınızı alıp çıktınız tekrar girebilirsiniz." açıklamalarında bulundu.

Yastık Altı Altın Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT1 ve TRT Haber özel yayınında yaptığı açıklamada; 

"Yastık altında herhangi bir paranın, altını istiflemenin hiçbir anlamı yoktur. İster altın günü ile ister bankalar aracılığı ile. Bankalardan altın ile çok özgün çalışmalar gelecek. Yeter ki sen altınını getir diyoruz. Yakında pırlantanızı da getirin diyeceğiz. Yastık altında güven çok önemli. Yastık altında para tutmanın riskleri çok açık.

Bireysel Emeklilik'te çok büyük bir hareketlenme var. Devlet katkı payını yüzde 30'a çıkardık. 250-300 milyar liraya gidiyor fon büyüklüğü. İvmesi çok hızlı olacak, katlanarak gidecek.

Bir müjde vereyim. KDV'leri sadeleştiriyoruz, KDV iadelerini hızlandırıyoruz. " açıklamasında bulundu.