Bakan Murat Kurum duyurdu: Yeni konutlar ve iş yerleri hazır!

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde pek çok yapı hasar görmüştü. Afet nedeniyle pek çok kişi de evinden ve iş yerinden olmuştu. Şimdi ise zarar gören iller yenilendi, hasarlı yapıların yerini yenileri aldı. Yeni yapılan ev ve iş yerleri sahipleri ile buluşuyor.

Bakan Murat Kurum duyurdu: Yeni konutlar ve iş yerleri hazır!

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında yaşanan sel felaketi sırasında, çok sayıda kişi yaralanmış, bazı yurttaşlarımız ölmüş, çoğu kişi de evsiz kalmıştı. Sinop, Bartın ve Kastamonu gibi illeri etkileyen sel felaketinde binlerce ev ve iş yeri hasar görmüştü. Bunun için yapılan yeni konutların ve iş yerlerinin inşa sürecinde ise son aşamaya gelindi.
 
11 Ağustos 2021’de etkili olan sel felaketi Batı Karadeniz’de büyük bir kayıplara yol açmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu felaketin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Bakan Kurum yayınladığı mesajda 82 kişinin ölümünden duyduğu acıyı ifade ederken, ölenlere rahmet yakınlarına ise başsağlığı dileklerinde bulundu.
 
Bakan Murat Kurum yayınladığı mesajda, yaşanan felaketin ilk günlerinden bu yana bölgede yaşayanların yanında olduklarını ve onlar için seferber olduklarını dile getirdi. Afetzede olan vatandaşlara her zaman yardımcı olduklarını belirten Kurum, geçmişte yapılan arama kurtarma çalışmalarını, hasar tespit çalışmalarını ve geliştirilen projeleri hatırlattı.

Bakan Murat Kurum duyurdu: Yeni konutlar ve iş yerleri hazır!

Konutlar, sahipleri ile buluşacak

Sinop, Kastamonu ve artın illerinde, afetten etkilenen bölgelerde yapılan yeni konut ve işyerlerini işaret eden Kurum, şehirlerde kurulacak olan yeni bir hayattan da mesajında söz etti. Bu illerde bin 196 konutun inşasının son aşamaya geldiğini duyuran Kurum, yeni dükkan ve yeni yapılan işyerlerine de mesajın da yer verdi. Sel felaketi nedeniyle sanayi esnafının da çok büyük oranda zarar gördüğünü ifade eden Bakan, yeni sanayi sitelerinin de kurulduğunu belirtti.
 
Yapılan yeni konutların yanı sıra bölgelerin yöresel mimarisiyle uyumlu köy evlerinin de yapımının tamamlandığını duyuran Kurum, kısa süre içerisinde sahiplerinin evleri ve iş yerleri ile buluşacağını da müjdeledi.
 
Bakan Kurum, mesajının sonunda ise daha iyi ve mutlu günler için tüm imkanları ile seferber olmaya devam edeceklerini iletirken, iyi niyet dileklerini de ekledi.
 

Etiketler