Bakan müjdeyi verdi! Doğalgaz yardımı verilecek

Ekonomik olarak zorluk çeken ailelere müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlar içerisinde olan ısınma desteği kapsamı genişledi.

Bakan müjdeyi verdi! Doğalgaz yardımı verilecek

Ekonomik olarak zorluk çeken ailelere müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlar içerisinde olan ısınma desteği kapsamı genişledi. Daha önce kömür yardımı olarak verilen ısınma desteğine doğalgaz da eklendi.

Bildiğiniz gibi 21 Nisan 2021 tarihinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıldı. Bu tarihten sonra koronavirüs salgınının etkisini arttırmasına değinen Bakan Derya Yanık, Türkiye’nin pandemi sürecini iyi yönettiğini, hem ücretsiz sağlık desteğinin sağlandığını hem de ekonomik anlamda halkına yardım ettiklerini söyledi. Yeni yılın gelmesi ve kışın etkisini göstermesiyle beraber ısınma destekleri verilmeye başlandı.

Doğalgaz desteği verilecek!

Bakan müjdeyi verdi! Doğalgaz yardımı verilecek - Resim : 1

Isınma desteği olarak verilen kömür yardımının yanı sıra doğalgaz yardımı da verilmeye başlanacağına değinen bakan Yanık, ısınma desteği kapsamında doğalgaz yardımı sağlanmasıyla ilgili hazırlıklar da tamamlandı. Çünkü bazı bölgelerde yalnızca kömürle değil doğalgaz ile de ısınma söz konusu. İhtiyaç sahibi olan ailelere yardımın verilmesi hem çevreye katkı sağlar hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracıdır. Bundan ötürü kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğalgaz için de vereceğiz açıklamalarını yaptı.

Verilecek olan desteğe başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yaparken sizden istenilen belgeleri eksiksiz tamamlamanız ve gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunuz tespit edilirse yardımdan faydalanacağınızı unutmamanız gerekir.