Bakan Lavrov, Çin’e resmi ziyarette bulunacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lovrov’un Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin davetlisi olarak 22-23 Mart günlerinde Çin’e resmi ziyarette bulunacağını açıkladı.

Bakan Lavrov, Çin’e resmi ziyarette bulunacak

Günlük basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı’nın Çin ziyareti hakkında bilgi veren Sözcü Zhao, ziyaret sırasında ikili ilişkilerin, gelecek dönemdeki üst düzey temasların ve iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel meselelerin ele alınacağını söyledi.

Çin Ulusal Radyosunun haberine göre

Sözcü, “Bu ziyaretin, Çin-Rusya ilişkilerinin üst düzey gelişme eğilimini daha da pekiştireceğine ve iki taraf arasındaki uluslararası meselelerle ilgili stratejik iş birliğinin yoğunlaşacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı. Çin ve Rusya’nın kapsamlı stratejik iş birliği ortakları olduğuna işaret eden Zhao, iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki yakın temasların ikili ilişkilerin gelişmesinde büyük rol oynadığını belirtti.

Zhao Lijian, 2021 yılının İyi Komşuluk, Dostluk ve İşbirliği Antlaşması’nın 20. yıldönümü olduğunu hatırlatıp, bu yılki ikili ilişkilerin temelinin atılması için iki tarafın koordinasyonu güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler