Bakan Kurum duyuruda bulundu! Kira desteği yüzde 30 artırılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum kira desteği bekleyen vatandaşların yüzlerini güldürecek bir haber verdi. Bireysel kentsel dönüşüm kapsamında kira desteği 1500 TL olacak!

Bakan Kurum duyuruda bulundu! Kira desteği yüzde 30 artırılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum İstanbul'da sosyal konut projesi doğrultusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Bireysel kentsel dönüşüm kapsamında toplamda 1150 TL olarak sağladığımız kira desteğinde yüzde 30 artış yapılacak. Sağladığımız kira desteği 1500 TL olacak" dedi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum "Vatandaşımızın rızası ile birlikte toplamda 3 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. 2035 yılına kadar ülke genelinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alanımız kalmasın diye çabalıyoruz" sözlerini dile getirdi.


'Eylül - ekim ayları içerisinde bütün firmaların katılım sağlayacağı yeni bir konut kampanyasını başlatmış olacağız.' sözlerini dile getiren Bakan Kurum, "Belediyelerin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerine yüzdelik olarak 50 oranında faiz desteği sağlayacak. Faiz ile birlikte alım desteği sağlanacak. Kampanya konut kiralarında ve ev fiyatlarında daha da düşüş yaşanacaktır." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum'un açıklamalarında satır başları ise şu şekilde;

Esenler'de toplam 2 milyon metrekare sosyal alanın boşaltılmasını sağlayarak; bu ihtiyacı gidermiş olacağız diye düşünüyoruz. İnşallah 19 Ağustos tarihinde 17 Ağustos'un yıldönümünde cuma günü içerisinde büyük bir coşku ile birlikte toplam 2030 konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz. Depremde kaybetmiş olduğumuz kardeşlerimizi yad edeceğiz. Bu manadaki kesin kararlılığımızı da bu şekilde ortaya koymuş olacağız.


Maalesef ki kentsel dönüşüm süreçini siyasi bir malzeme olarak ortaya çıkaranlara ve kullananlara sesleniyorum. Toplam 60 bin konutluk Türkiye'nin en örnek ve büyük proje alanından ülkemize sesleniyorum. Artık çalıştaylar, konseyler sona ermiştir. Her şey açık bir şekilde ortadayken bu kadar riskli olan bina söz konusuyken, kentsel dönüşümü seferberlik ruhu ile İstanbul'un toplam 39 ilçesi 81 ilde devam ediyor.

Bakan Kurum duyuruda bulundu! Kira desteği yüzde 30 artırılacak

Adımlarımızı yılmadan tamamen kararlı bir şekilde atıyoruz

Türkiye'de dönüştürmüş olduğumuz toplam 3 milyon konuttan bahsediyoruz. İstanbul'da yer alan ve 140 bini halen daha devam eden deprem dönüşümünden bahsediyoruz. Burada bizlere düşen çalışmaktır. Biz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Biz bu noktada bütün belediyelerimize çağrı yapıyoruz. Gelin ve bu seferberlik ruhunda elinizi siz de bir taşın altına koymak sureti ile desteğinizi esirgemeyin. Eleştirmek herkes için en kolaydır. İş yaparken eksiklikte söz konusu olabilir. Ancak asıl olan vatandaşa yapacak olduğunuz hizmetlerdir. İstanbul'un büyük deprem dönüşümü ile ilgili güzel bir adım atmaktır. Biz bu adımları kararlı ve kendimizden emin bir şekilde atmaya devam edeceğiz.

Kira ve konut bedellerinde düşüş yaşanacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve kapsamlı olan sosyal konut projesini Cumhurbaşkanımız eylül ayı içerisinde duyuracak. Eylül ayı içerisinde yeni bir konut kampanyasını başlatmış olacak. Bu kampanya doğrultusunda kira ve konut bedellerinin daha da düşeceğine inancımız tam. Birçok firma da buna katılım sağlayacak. Yeni bir kentsel dönüşüm projeleri de söz konusu olacak.


İstiyoruz ki 17 Ağustos tarihi bir daha kesinlikle yaşanmasın. Enkaz altında saatlerce hiçbir vatandaşımız kendi canını aramasın. Biz her depremde ya da doğal afette milletimizin yanına gidiyoruz ve onarın yanında oluyoruz. Acılarına ortak olup, paylaşıyoruz. Verdiğimiz sözlerimizi tutuyoruz. Bizlere bu konuda düşen görevin de bu olduğu düşüncesi ile birlikte şehri yöneten her insanı aynı duygu ve göreve çağırıyorum. Bu doğrultuda hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımızı yad ediyorum.

Bakan Kurum duyuruda bulundu! Kira desteği yüzde 30 artırılacak
Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı artıyor

Sosyal konut projesi doğrultusunda emeklilere ve gençlere kontenjan ayrılacak.
Belediyelerin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yüzdelik olarak 50 oranında faiz desteği sağlanacak.


Bireysel kentsel dönüşüm kapsamında 1150 TL olarak sağlanan kira desteği yüzde 30 artış ile birlikte 1500 TL olacak. Bireysel kentsel dönüşüm kapsamında şu an 400 baz puan ve beraberinde 400 bin olan oranlar toplam da 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek.  


 

Etiketler