Bakan Karaismailoğlu’ndan 5G açıklamaları

İstanbul Havalimanında düzenlenen programda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu’ndan 5G açıklamaları

İstanbul Havalimanında 5G teknolojisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Rekorlara dünya çapında birinciliklere doymayan İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun ve birincisi olmuştur. İstanbul Havalimanı 5G'li havalimanı oluyor. Havalimanında belirli yerlerde 5G sinyali verilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bugün burada yerli teknoloji şirketlerimizin kurduğu stantlarda Türkiye'nin 5G'de geldiği aşamayı göreceğiz" gibi açıklamalarda bulundu.


Bugün Bakan Karaismailoğlu tarafından, geçtiğimiz zamanlarda tamamlanan ve Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı, 5G teknolojisi ile hizmet vereceğinin müjdesi verildi.

GSM Operatörleri’de bu projeye katılıyor

İstanbul Havalimanında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de hizmet veren 3 GSM operatörlerin bu projeye katıldıklarını bildirdi. Böylelikle 5G hızını ziyaretçilerin kullanımına sunulacağını ifade etti.

İstanbul Havalimanını kullananlar 5G’den yararlanabilecek

İstanbul Havalimanında test amaçlı olarak faaliyete geçirilen 5G şebekesi, 5G teknolojisine sahip olan cihazlar tarafından kullanılabilecek. Test amaçlı olarak yapılan bu teknolojide, kullanıcılar telefonlarında 5G teknolojisini kullanma imkânına sahip olacaklar.

Bakan Karaismailoğlu’ndan 5G açıklamaları

5G teknolojisi için yatırımları artıracağız

Bakan Karaismailoğlu 5G teknolojileri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şu ana kadar çok önemli mesafeler kat edildi. Bu yolu daha büyük adımlarla kat edeceğiz. 5G'ye geçişi hızlandırmak için yatırımlarımızı artıracağız. Bakanlık ve ilgili kuruluşlarımızla gerekli olan desteği bugüne kadar sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Kararlılığı operatörlerin de göstermesi gerekmektedir. 4.5G'nin ilk yatırım döneminde yüzde 1 olan yerlilik oranının yüzde 33'leri geçtiğini görmekteyiz. 5G ve ötesi teknolojilere yönelik kritik bileşenlerin millileştirilmesi de önceliğimizdir. Bundan sonra da sektör paydaşlarımızın görüşlerini alarak en uygun çözümleri gerçekleştireceğiz. Orta yaş ve üzeri kuşaklar teknolojide Türkiye’nin nereden geçip buraya geldiğini görecekler. Bilişim alanında 2022’nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 büyüdük. Fiberi 478 bin kilometreye çıkardık. Sabit geniş hat sayımızı 20 binden 18 milyona ulaştırdık.” gibi önemli açıklamaların yanında her eve internet erişimi sağlayacaklarını ifade etti.

Etiketler