Bailey: Enflasyonu kontrol altına almak için harekete geçmemiz gerekli

BoE Başkanı Bailey, bankanın artan enflasyon riskleri karşısında faiz oranlarını artırmaya hazırlandığına yönelik yeni bir işaret verdi.

Bailey: Enflasyonu kontrol altına almak için harekete geçmemiz gerekli

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bankanın artan enflasyon riskleri karşısında faiz oranlarını artırmaya hazırlandığına ilişkin yeni bir işaret verdi.

Enflasyonda son dönemde yaşanan yükselişin geçici olduğuna inanmaya devam ettiklerini belirten Bailey, ancak enerji fiyatlarındaki artışın enflasyonu daha yukarı iteceğini ve yüksek enflasyonun daha uzun süre devam etmesine neden olacağını ve bunun da yüksek enflasyon bekleyişleri riskini artıracağına vurgu yaptı.

Bailey, ''Para politikası arz taraflı sorunları çözemez fakat eğer bir risk görürsek, özellikle orta vadeli enflasyona ve orta vadeli enflasyon bekleyişlerine yönelik risk görürsek harekete geçmemiz gerekecek.'' şeklinde konuştu.

Ekonomistler, BoE'nin büyük merkez bankaları arasında faiz artırımına giden ilk banka olmasını, faiz artırımının bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gelmesini bekliyorlar.

Etiketler