Aztek Teknoloji'nin halka arzına rekor talep!

Aztek Teknoloji halka arzlar içerisinde bir rekora imza attı. Şirketin halka arz büyüklüğünün 29 katına ulaşan 7,92 milyar TL'lik talep ile halka arz alanında en yüksek talep rekoruna imza attı.

Aztek Teknoloji'nin halka arzına rekor talep!

Aztek Teknoloji halka arz alanında bir rekora imza atarak halka açıklık oranı yüzde 25 seviyesinde olurken, halka arz genişliği ise 272,5 milyon seviyesine ulaştı.

Aztek Teknoloji'den yapılan açıklamaya göre, halka arz için talep toplama sürecini başarıyla tamamlayan şirket, halka arz büyüklüğünün toplan 29 katına ulaşan 7.92 milyar TL seviyesine ulaştı. Halka arzlar alanında en yüksek talep seviyesine ulaşan şirket yeni bir rekora adını yazdırdı.

halka arz

Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest öncülüğünde 38 kurumdan oluşan konsorsiyum aracılığı ile 10-11-12 Ağustos Tarihlerinde pay başına 10,90 TL'den fiyat toplanıldı. Bununla beraber Aztek Teknoloji'nin halka açıklık oranı yüzde 25 seviyesinde gerçekleşirken, halka arz büyüklüğü de 272,5 milyon TL seviyesine ulaştı.

Başvuru sisteminde bireysel yatırımcıların daha fazla pay almasıyla, yüksek başvurulu yatırımcıların talepleri yüzde 1,2 seviyesinde karşılanırken, bireysel yatırımcıların talepleri yüzde 10 seviyesine yakın olarak gerçekleştirdi.

Şirketin halka arzda 3 bin bir adet ve üzerindeki başvurulu yatırımcılara satılan 6,25 milyon paya karşılık olarak 80 kat talep toplandı. Bununla beraber yaklaşık olarak yüzde 1,2 karşılanma gerçekleşti.

Kurumsal yatırımcılara satılan 7,5 milyon paya karşılık olarak 15 kat talep toplanması gerçekleşti. 3000 adet ve altındaki bireysel yatırımcılara satılan 11,25 milyon pay için 10 kat talep toplanmasıyla yaklaşık olarak yüzde 10 oranında karşılanma gerçekleştiği kaydedildi.

Böylelikle 3000 adet ve altında pay adedinin yer bulduğu bireysel yatırımcı alanında 192 bin 886 yatırımcı hakla arzın yüzde 45'ini almış durumda.

Aztek Teknoloji'nin halka arzına rekor talep! - Resim : 2

BIST'e  güçlü bir şirket daha geliyor!

Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Üstebay açıklamasında, 'Türkiye teknoloji ve tüketici elektroniği aksesuar pazarında önde gelen markaların distribütörü Aztek Teknoloji’nin halka arzına gösterilen yoğun ilgi için tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. İş modeli ile farklılaşan finansal performans ve karlılık oranlarına sahip, düzenli olarak büyüyen şirketimizin, artık iki yüz bini aşan yeni ortağı olmasının heyecanını yaşıyoruz. 25 yılı aşkın tecrübemiz ve dünyanın önde gelen iş ortaklarımız ile istikrarlı büyüdük ve güçlendik.

Artık yeni ortaklarımızla birlikte büyüyeceğiz ve daha da güçleneceğiz. Borsa İstanbul'a güçlü bir şirket daha geliyor. Halka arzımıza 29 kat ve 7,92 milyar TL’lik talep gelmesinin yanında 200 bini aşkın yatırımcının katılması bize gurur verdi. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz ve yeni ortaklarımız ve yatırımcılarımızla yeni başarılara imza atacağız.' ifadelerini kullandı.

QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz'de görüşlerini, 'Üst segment tüketici elektroniğindeki tecrübesi ile dünyanın önde gelen tedarikçilerini içeren markaların satış ve dağıtımını yapan Aztek Teknoloji’nin, başarısı kanıtlanmış iş modeli, güçlü bilanço yapısı, istikrarlı karlılığı ile halka arzdan sonra da yeni ortaklarına güçlü sonuçlar servis etmeye devam edeceğine inanıyoruz.' olarak belirtti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış
Satış
Değişim -50.28%
Son Değer 9474.31
En yüksek 9488.16
En düşük 9420.9
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%