Aztek borsaya rekor giriş yaptı

Borsa İstanbul'da gong aztek teknoloji için çaldı. Hisse başına 10,9 liradan halka arz olan şirket, açılışla beraber 11,99 lirayı görerek rekor bir giriş ile tavan yaptı.

Aztek borsaya rekor giriş yaptı

Apple, Beats by Dr.Dre, JBL Harman Kardon, Thule, Case Logic ve Hama gibi dünyanın önde gelen teknoloji ve aksesuar markalarının Türkiye distribütörü olan Aztek Teknoloji, bugün düzenlenen gong törenin ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Hisse başına 10,9 liradan halka arz olan şirket, açılış ile birlikte  11,99 lirayı görerek 'tavan' yaptı.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Kormak Ergun gong töreninde söyleiği açılamada ''Aztek, teknoloji, tüketici elektroniği ve dağıtım sektöründe öncü olan bir şirketimizdir. Çeyrek asrı aşan çok nitelikli bir deneyime sahip olan bir şirket. Bu deneyimi ile kurmayı planlaığı girişim semayesi fonu aracılığıyla teknoloji geliştiren firmalara katkıda bulunacak. Kurumallaşma yolunda adım adım ilerleyen Aztek Teknoloji halka açılarak bu yolda önemli bir aşama daha gerçekleştirdi.

Bu sayede geniş müşteri kitlesinin yanı sıra geniş bir yatırımcı kitlesine de sahip oldu. Aztek teknoloji, Borsamızda BIST bilişim ve BIST teknoloji gibi endekslerimizde yer alacak. Aztek teknoloji bu halka arzda, 272,5 TL halka arz tutarı ve 200 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satış ile başarılı bir halka bir arz gerçekleştirmişti. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kurumlara teşekkür ediyorum. Aztek teknolojiye Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kurumsallaşma hedeflerimize ulaşma konusunda çok önemli bir konumdan geçiyoruz

Törende Konuşan Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ütebay ise halka arz sürecinin büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 

''Gösterdikleri ilgi için yatırımcılarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumsallaştırma hedeflerimize ulaşma konusunda çok önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Ayrıca orta ve uzun vadeli büyüme planlarımız açısından  bize kakı sunacak bir süreç oldu. Türkiye teknoloji ve tüketici elektroniği aksesuar pazarındaki 25 yıllık tecrübelerimizle tüketicilerimizin beklentilerini en yeni ürünler ile karşılamaya devam edeceğiz. Yeni iş fırsatları için mevcut ve yeni marka distribütörlük anlaşmaları yapmayı, yeni mağaza açmayı ve girişim sermayesi yatırım fonları aracılığı ile halka açık olmayan bilişim, teknoloji, sağlık, imalat ve perakende gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapak istiyoruz. Yeni yatırımcılarımızın güven ve desteği ile bu desteğimize ulaşacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde teknoloji aksesuarları dünyası nereye giderse gitsin nasıl evrilirse evrilsin yeni ortaklarımızla birlikte orada olmak istiyoruz. Halka arz sürecimizin tüm paydaşlarımız ve Borsa İstanbul adına hayırlı olmasını diliyorum.

Buse Kaplan/BirBorsa

Etiketler