Ayçiçek yağında beklenen indirim geldi! Sole, Emek, Biryağ ve Abalı ayçiçek yağı fiyatları…

Mutfakların vazgeçilmez ürünü ayçiçek yağı fiyatlarında indirim dönemi başlıyor. Peki, 2022 ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar düşecek? Sole, Emek, Abalı ve Biryağ 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı ne kadar olacak? Tarım Kredi marketlerinde ayçiçek yağı ne kadar?

Ayçiçek yağında beklenen indirim geldi! Sole, Emek, Biryağ ve Abalı ayçiçek yağı fiyatları…

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce şubesiyle hizmet veren BİM market aktüel ürün günleri ile müşterilerini memnun etmeye devam ediyor. Temel ihtiyaç ürünlerinin indirimli fiyatlar ile satışa çıkarılacağını duyuran BİM market, fiyat etiketlerinde değişikliğe gidiyor. Özellikle ayçiçek yağında yapılacak olan indirim vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayacak. Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan ayçiçek yağı, farklı markalar tarafından üretiliyor. BİM market zincirinde Sole, Emek, Abalı ve Biryağ markalarına ait ayçiçek yağı ürünleri satışa çıkarılıyor. Piyasadaki diğer marketlere oranla ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 20’ye varan indirim yapılacağı duyuruldu. 

Ayçiçek yağında beklenen indirim geldi! Sole, Emek, Biryağ ve Abalı ayçiçek yağı fiyatları… - Resim : 1
Zincir marketlerdeki rekabet etiketlere yansıdı


BİM market zincirinin fiyat politikasında da önemli değişikliklerin yapılacağının sinyali verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından BİM, A101 ve ŞOK market zincirleri fiyat politikaları yüzünden eleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zincir marketlerin fahiş fiyatlar ile ürün satışı yaptığına dikkat çekmiş ve bu duruma karşı önlem alacaklarını açıklamıştı. Hatta BİM, A101 ve ŞOK market için idari para cezası uygulandı. Lakin, enflasyon oranlarının artmasını neden gösteren zincir marketler fiyat politikalarında değişim yoluna gitmedi. Şimdi ise Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin tercih edilmesi BİM, A101 ve ŞOK marketleri harekete geçirdi. 1400 şubesi ile hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısının 2023 yılında 2500’e ulaşması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kar amacı gütmeden ürün satışı gerçekleştiren kooperatif marketleri en uygun fiyat seçeneklerini sunuyor. Vatandaş, geçmişte olduğu gibi BİM marketi tercih etmek yerine kooperatif marketlerine yöneliyor. Zincir marketler ise fiyatlarını düşürme yoluna giderek yeniden müşterileri kazanmak istiyor.

Ayçiçek yağında beklenen indirim geldi! Sole, Emek, Biryağ ve Abalı ayçiçek yağı fiyatları… - Resim : 2
Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?


Enflasyon oranlarının yükselmesi nedeniyle ayçiçek yağına zam üstüne zam gelmişti. Vatandaşın market alışverişlerinde temel ürün statüsüne sahip ayçiçek yağının en uygun fiyatla satıldığı yer Tarım Kredi Kooperatifleri oldu. BİM aktüel ürünler indirimi kapsamında 5 litrelik ayçiçek yağını 138 TL’ye satıcağını duyurdu. En yüksek ayçiçek yağı fiyatı ise Birdal markasına ait bulunuyor. BİM markette Birdal 5 litre ayçiçek yağı 172.90 TL’ye satışa çıkarıldı. BİM market ayçiçek yağı indirimi 23 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.