Avustralyalı senatör: Kripto para yatırımcılarıyla sorunumuz yok

Avustralya hükumetinin Mali Hizmetler ve Dijital Ekonomi bakanı ve senatör Jane Hume: Kripto para endüstrisi önemli ve büyümeye devam edecek. Bizim bu tür varlıklara yatırım yapanlarla hiçbir problemimiz yok.

Avustralyalı senatör: Kripto para yatırımcılarıyla sorunumuz yok

Devletlerin kripto paralar konusundaki tereddütleri ciddi şekilde devam ederken, Avustralya’dan olumlu açıklamalar geldi. Avustralyalı senatör Jane Hume yapmış olduğu açıklamada hükumetin kripto paralara yatırım yapanlarla hiçbir sorunu olmadığını ve bu endüstrinin ciddi şekilde büyüyeceğini düşündüğünü söyledi.

Avustralya hükumetinin Mali Hizmetler ve Dijital Ekonomi bakanı ve senatör Jane Hume, Sydney’de düzenlenen Mali Danışmanlar Konferansı’nda konuştu. Kripto paraların hala regüle edilmemiş varlıklar olduğunu belirten Hume, şu ifadeleri kullandı:

Kripto para endüstrisi önemli ve büyümeye devam edecek. Bizim bu tür varlıklara yatırım yapanlarla hiçbir problemimiz yok. Tabii ki regüle edilmemiş varlıklar… Herhangi bir varlık sınıfı gibi kripto paralar da Avustralya hükumetinin kanunlarına tâbidir. Bu bir bedava geçiş bileti değil. Vergi kanunları ve ‘müşterini tanı’ uygulamaları önemlidir.

Hume ayrıca, kripto para yatırımına karşı olmadığını ancak bu tür yatırımları yapanların yüksek volatilite ve risklere karşı da dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Etiketler