Avrupa'dan talepler arttı! Üretici yetiştiremiyor

Avrupa'da yaşanan enerji krizinden sonra vatandaşlar ısınmak alternatif çözümler aramaya başladı. Avrupa'dan gelen soba taleplerine karşı üretici siparişlere yetişemiyor.

Avrupa'dan talepler arttı! Üretici yetiştiremiyor

Enerji krizinin hakim olduğu Avrupa'da vatandaşlar farklı çözümler aramaya başladı. Enerji maliyetlerinin artmasıyla beraber vatandaşlar ısınmak için pelet sobasında çare buldu. 

Özellikle Fransa, Almanya, Ukrayna, Lübnan, Romanya tarafından pelet sobalarına ilgi oldukça fazla. Bolu'nun Mudurlu ilçesinde soba üretimi yapan İsmail Atlı, Avrupa'dan gelen soba siparişine yetişemediğini belirtti ve taleplerin günden güne arttığını söyledi.

Avrupa'dan talepler arttı! Üretici yetiştiremiyor - Resim : 1

Avrupa'dan gelen soba siparişlerine yetişemiyorum!

Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Atlı, “1920’den beri dede mesleğini devam ettiriyorum. Günümüz şartlarına uygun pelet sobası imal ettik. Ülke içine verdiğimiz gibi şimdi yurt dışına da veriyoruz. Azerbaycan’a gönderdik. Fransa, Almanya, Ukrayna, Lübnan, Romanya’dan teklif var. Geçen sene Yunanistan’a çok gönderdik. Oradan yine istiyorlar. Sobalar el işçiliğiyle yapılıyor. Siparişleri yetiştiremiyorum. Dünyadaki gaz krizinden sonra sobalarımıza rağbet daha çok arttı. Ama bu sobalar el yapımı olduğu için işçiliği çok fazla. Şu anda 2 bin 250 liradan satıyorum. Günde 4-5 soba yapabiliyorum. Herkese yetişmek için gayret gösteriyorum. Gece gündüz çalışıyorum. Sipariş çok ama çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Bu sene Azerbaycan’ın bütün okullarını bizim sobalarımız ısıtıyor. Azerbaycan’a 325 soba gönderdim. Sobaları yapmak 45 gün sürdü” ifadelerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com