Avrupa Birliği yeni yaptırımları konuşuyor!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lüksemburg'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Borrell, Rusya'ya karşı uygulanacak yaptırımların masada olduğunu söyledi!

Avrupa Birliği yeni yaptırımları konuşuyor!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna sınırlarına giren Rusya'ya karşı yeni yaptırımların aktif olarak konuşulduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlar Toplantısı'na katılmadan önce gazetecilerin karşısına çıkan ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya karşı uygulanması planlanan yeni yaptırım düşüncelerinin masada olduğunu vurguladı. Kendisine yöneltilen sorular içinde ise en çok dikkat çeken soru Rusya'ya karşı herhangi bir petrol yaptımı olup olmadığıyla ilgili geldi. Soruların soruyu yanıtlayan Josep Borrell, tüm yaptırım planlarının aktif olarak tartışıldığını ve bakanlar tarafından tartıldığını belirtti. Ayrıca Borrell, işgal altında olan Ukrayna'ya yaptığı ziyaret esnasında Rus ordusunun Donbas'a yöneldiğine tanık olduğunu söyledi.

"Liderler Zirvesi" bekleniyor!

Lüksemburg'da bir araya gelen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, 24 ve 25 Mart tarihlerinde düzenlenecek Liderler Zirvesi'nden çıkan sonuçların ardından çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulunacak. İşgal altında olan ve tüm dünyanın yakında takip ettiği Ukrayna'nın yanı sıra Mali, Libya ve Yemen gibi ülkelerin de görüşüleceği toplantıya Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ve İzlanda Dışişleri Bakanı Thordis Kolbrun Reykfjörd Gylfadottir'in de katılacağı öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gerek Avrupa Birliği'nde gerekse NATO ülkelerinde çeşitli yaptırım politikaları konuşulmaya devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptırılacak yaptırımların kendilerine değil, tüm dünyaya külfet oluşturacağını belirtmişti. Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Putin, yaptırımların çeşitli hammadde, altın, maden, enerji gibi birçok alanda sıkıntıya yol açacağını dile getirmişti. Özellikle Rusya'nın buğday ve ayçiçeği çıkışları ise tüm dünyada probleme neden olmuştu.