AVAX' da rallicileri tekrar geliyor!

Avax formasyon analizi ve teknik inceleme.

AVAX' da rallicileri tekrar geliyor!

AVAX COİN NEDİR?

Avalanche, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını, finansal varlıkları, ticaret ve diğer hizmetleri piyasaya sürmek için bir koruyucu platformdur.

Avalanche, herkesin, her tür varlığı çıkarmasına veya ticaretini yapmasına, akıllı sözleşmeleri ve diğer yeni nesil teknolojileri kullanarak merkeziyetsiz bir şekilde kontrol etmesine olanak sağlayan bir tür küresel varlık borsası olmayı hedefliyor.

Ava Labs'deki geliştiriciler, Avalanche'in standart olarak bir saniye altında işlem sonuçlandırma gücüne sahip ilk akıllı sözleşmeler ağı olduğunu iddia ediyor.

Avalanche, mainnet'ini Eylül 2020'de piyasaya sürdü. Platformun yerel tokeni AVAX, Avalanche içerisinde çeşitli görevleri gerçekleştiriyor ve aynı zamanda kullanıcılar için bir ödüllendirme ve ödeme sistemi görevi görüyor.

Avalanche Kurucusu Kim?

Ava Labs'in üç kurucu ortağı var: bunlardan biri uzun süredir Bitcoin (BTC) ve merkeziyetsiz ağlar ile anılan emektar bilgisayar uzmanı Emin Gün Sirer.

Sirer, uzun süredir Bitcoin ölçeklendirme konusu ile ilgiliydi. Bitcoin'den önemli ölçüde daha yüksek işlem hacimlerine olanak sağlayan ve Visa gibi devlerle rekabet eden Avalanche Consensus bu araştırmanın doğrudan bir takipçisi konumunda.

Sirer gibi kurucu ortaklar Kevin Sekniqi ve Maofan "Ted" Yin de Cornell Üniversitesi çıkışlıdır. Sirer, bilgisayar biliminde doktora yapan Yin'in danışmanı görevinde.

Ekibin geri kalanı bilgisayar bilimi, ekonomi, finans ve hukuk uzmanlarından oluşuyor.

Avalanche Neden Farklı?

Avalanche, saniye altında işlem doğrulama gücüne sahip, benzersiz dijital ağ sayesinde, herkesin başlatabileceği ve kullanabileceği merkeziyetsiz varlık ticareti sağlıyor.

Geliştiriciler, parçalarına ayrılmış devasa varlık ticareti dünyasını, erişim engeli olmayan, şeffaf ve tek çatı altında toplanmış hale dönüştürmeyi hedefliyor.

AVAX'da Binance borsasında satışa sunuldu 27 Eylül'de 90 Cent fiyatından işleme başladı. Başladığı günden bu yana her zaman değer kazanarak devam etti ta ki 24 saatde yüzde 71 değer kazadığı gün olan 10 Şubat'a kadar. Daha sonra işler AVAX için hiç iyi gitmedi. Değer kayıpları yatırımcıların başını ağrıtmaya devam etmeye devam ediyor. Fakat günler sonra düşeni kıran AVAX yatırımcılarının içine tekrar umut serpmeye başladı, dün yaptığı yüzde 14 lük değer kazanımının ardından bugün hafif geri çekilmeler yaşasa bile momentumu hala yukarı yönlü.Yükselen üçgenin hedefi hala çok uçuk bile olsa 82 dolar civarıdır.

Yükselen üçgen içinde hareketlerine devam eden AVAX'ın destek ve dirençleri ise şöyle:

Destekler 34,22 - 32,70 - 28,77 - 25,95
Dirençler 29,36 - 44,45 - 52,10 - 56,50 

AVAX' da rallicileri tekrar geliyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler