Asya borsalarında yön aşağı

Asya hisse senetleri perşembe gün işlemlerde değer kaybetmeye devam ediyor.

Asya borsalarında yön aşağı

Endeksler üstünde Çin'in regülasyon haberleri baskı yaratmaya devam ediyor. Çinli düzenleyici kuruluşlar, aralarında Tencent Holdings Ltd. Ve Netease Inc.’nin olduğu oyun firmaları ile bir araya gelerek, sektörün denetimi için atılacak ilave adımlar ve kâra odaklanmama gerekliliği gibi konularını görüştü. Bu görüşme, sektöre ilave kısıtlamaların geleceği endişeleri ile oyun hisselerinde sert düşüşlere yol açtı.

Çin'de enflasyondaki ivmenin hızlandığı görüldü. Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre ülkede üretici fiyat endeksi senelik bazda yüzde 9.5 artış kaydetti. Tüketici fiyat endeksi ise yüzde 0.8 yükseldi.

Çin'de Şanghay ve Shenzen endeksleri de geriledi. Hong Kong'da Tencent ve Netase hisse senetleri sırasıyla yüzde 4.79 ve yüzde 6.31 geriledi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.48, Nikkei 225 Endeksi ise yüzde 0.46 düştü. Güney Kore'nin Kospi Endeksi ile Avustralya'da da endeksler negatif bölgede seyretti.

Japonya artış trendini koruyan yeni tip covid-19 (Kovid-19) vakaları karşısında olağanüstü hali (OHAL) bu ay sonuna uzatacak. Başbakan Suga Yoşihide, Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi dahil kabine üyeleriyle bir araya geldi.

Suga akabinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, sağlık altyapısının durumu dikkate alınarak OHAL'in uzatılması kararını meclise taşıyacaklarını söyledi.Kamu yayıncısı NHK'nın kabine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre hükümet salgınla mücadele kapsamında OHAL'i eylül sonuna uzatacak.

Bununla beraber Japonya'nın nüfusunun yüzde 60'ının, yeni tip covid-19e (Kovid-19) karşı en az bir doz aşılandığı bildirildi.

Avustralya’da ise yeni tip covid-19ün (Kovid-19) Delta varyantına karşı eyalet sınırları kapatılıp virüsün yoğun olduğu yerlerdeki tam kapanma uygulamalarına rağmen aktif vaka sayısı 30 000 830’a yükseldi.

Etiketler