Aşı Karşıtları Haklı Mı? Koronavirüs Vakaları Fırladı!

Amerika'da vaka sayıları, her geçen gün yeni bir rekor kırmaya devam ediyor. Aşı karşıtları vakaların sayısının giderek artış göstermesinin ardından aşı bir işe yaramıyor gibi açıklamalarda bulundu.

Aşı Karşıtları Haklı Mı? Koronavirüs Vakaları Fırladı!

ABD'deki korona virüs vakaların büyük bir kısmını Omicron varyantı oluşturuyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikalı vatandaşlarını aşı olmaları konusunda net bir şekilde uyardı ve korona virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için halka açık yerlerde maske takmaları konusunda bir kez daha uyardı. 

Joe Biden, vaka sayılarının düşmesi ve korona virüsün yayılma hızını önlemek adına tüm vatandaşlarına korona virüs aşısı yaptırmasını istedi. Fakat aşılanma oranın en yüksek olduğu ABD'de hemen her eyalette rekor kırmış durumda. Omicron vakalarının Covid-19'dan çok daha hızlı yayıldığının kanıtı şeklinde tablolar her geçen gün paylaşılmaya devam ediliyor. Bu da akıllara korona virüs aşısı bir işe yaramıyor mu? Sorusunu getiriyor. Aşı karşıtları, Korona virüs aşılarının hepsinin bir yalan olduğunu ve bu hastalığın bir aldatmaca olduğunu ısrarla dile getiriyor.

Korona virüs tablosu

 Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere neredeyse tüm eyaletlerde vaka sayısı pik yapmış durumda. Omicron virüsünün çok hızlı yayılması ve ABD'de kimi eyaletlerin neredeyse hiçbir tedbir uygulaması yapmamasının da vaka sayılarının artış hızını tetiklediği düşünülüyor.

İngiltere'de Vaka Sayısı 218 Bin!

İngiltere'deki vaka sayıları son 24 saatte yeni rekor seviyesini görerek 218 bin seviyesini aştı.

Başbakan Boris Johnson Omicron varyantının diğer varyantlara nazaran çok daha hafif ve kimi zaman ayakta atlatılabildiğini dile getiriyor. Gösterge olarak ise vaka sayılarının bu kadar artış göstermesine rağmen hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin salgının ilk dönemindeki kadar yoğun olmadığını gösteriyor.

Her gün düzenlenen Covid-19 bilgilendirme toplantısında kameralar karşısına geçen Başkan Johnson, vaka sayılarındaki büyük artışı takip ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. Buna rağmen halk içinde bağışıklık seviyesinin önemli ölçüde artış gösterdiğini, bu nedenle İngiltere'nin tekrardan bir kapanma yaşamadan Omicron dalgasını atlatabileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler