Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Yaklaşık 10 milyon asgari ücretli vatandaşın tüm odağı yakında açıklanacak olan asgari ücret zammında. Peki asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret toplantıları için zaman git gide daralıyor.  Aralık ayında gerçekleştirilecek ve 3 oturumda tamamlanacak asgari ücret toplantıları yıl sonuna kadar sürecek. Peki, 2022 asgari ücret zammı ne kadar olacak?

2022 ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN?

Asgari ücret toplantıları aralık ayının başında başlayacak ve yıl sonuna kadar sürecek.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ciddi bir artış yapılacağının sinyalini vererek, asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceklerini belirtti.

ASGARİ ÜCRET ŞU ANDA NE KADAR?

Bugün uygulanmakta olan asgari ücret brüt 3.577, net 2.825 lira. İşverene maliyeti ise 4.203 lira.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret ile alakalı açıklama yaptı. "Burada önemli meselelerimizden biri de -Türkiye'de dünyada da öyledir maalesef- bir kere bir şeyin fiyatı arttığı zaman kolay kolay geriye gelmez. Maalesef bizde bir de bu fiyat artışlarında dış etkilerin yanında iç etkiler de var. Bunların başında spekülatif ticaret yapanların da olduğunun altını çizmemiz lazım. Ama bunları aşağı doğru çekmemiz pek mümkün olmadığına göre şimdi bizim yapacağımız, bu süreçte en çok zarar gören dar gelirli yurttaşlarımız, söz gelimi asgari ücretle geçinmek mecburiyetinde kalan kardeşlerimiz, söz gelimi emekliler ilk sırada olmak üzere dar gelirli kesimlerin alım gücünü enflasyonun üstüne çıkaracak, 'Tamam bu hakkaniyetli bir ölçü oldu, hakkaniyetli bir değerlendirme oldu' denecek sonuçları ortaya koymaktır. Ümit ediyorum ki başta asgari ücretliler olmak üzere dar gelirli halkımızın beklentilerine bakanlıklarımız çalışmalarını tamamlayarak, hükümet en güzel şekilde cevap verecektir."

Etiketler