Artık acıma yok! Yaptırmayana tamı tamına 3 bin TL ceza geliyor

Son zamanlarda gelen zamlar harici cezalarda vatandaşları olumsuz olarak etkilemektedir. Yaptırmayana tamı tamına 3 bin TL para cezası geleceği açıklandı.

Artık acıma yok! Yaptırmayana tamı tamına 3 bin TL ceza geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 81 ilde hava kirliliğine karşı hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Projesi kapsamında belirlenen kurallara dikkat etmeyen sürücülere para cezası kesileceği duyuruldu. Yapılan sistemle otomatik olarak tespit edilecek olan araç sahiplerine 2815 TL para cezası yazılacak.

Trafiğe aktif olarak çıkan araç sahiplerinin artık dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. 81 ilin tamamında hayata geçirilen uygulama kapsamında bazı kriterlere dikkat edilmediği takdirde toplamda 2815 TL para cezası ödeneceği duyuruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hava kirliliğine karşı başlattığı EGEDES sistemi 81 il genelinde hayata geçirildi. Yapılacak uygulama kapsamında araçların egzoz muayenesi yaptırıp yaptırmadığı otomatik olarak belirlenecek. Ölçüm işlemini tam zamanında yaptırmayan sürücülere ise 2815 TL’ye kadar para cezası verileceği duyuruldu.

1 Eylül tarihinde başladı!

EGEDES

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından egzoz muayenesi yaptırmayan arabalar otomatik tespit edildiği takdirde 2815 TL para cezası uygulanacağı belirlendi. EGEDES sistemi kapsamında 81 ilin tamamında hayata geçirilecek olan projede plaka okuma sistemi devreye girilecek. Araç plakaları otomatik olarak okunacak ve egzoz muayenesi olmayan araçlara ciddi para cezaları kesilecek.

Vatandaşlara cezalar otomatik olarak kesildiği için henüz ceza gelip gelmediğini öğrenmek için e-devlet sistemi üzerinden trafik cezası yazarak sorgulama yapabilirsiniz. Cezalar e-devlet üzerinde duyurulmasının yanı sıra 7 ile 10 gün içerisinde ikametgah adresine de gönderilmektedir.