Arsa TOKİ’den ev sizden! Aylık 1600 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz

Dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’lere başvuru yapmaktadır. TOKİ’den bir müjde daha geldi! Arsa TOKİ’den ev sizden!

Arsa TOKİ’den ev sizden! Aylık 1600 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde TOKİ’den geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 250 bin sosyal konut projesi yapılacağı açıklanmıştı. Fakat bunun yanı sıra ilk olarak 100 bin arsa satışı yapılacak. Peki, bu TOKİ 100 bin arsa satış fiyatı ne kadar?

TOKİ tarafından yapılan açıklamalar sonucu ev almayan vatandaş kalmayacak. Sosyal konut projesi kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı. Bu yıl ilk kez yürürlüğe geçecek olan 250 bin sosyal konutun yanı sıra 100 bin arsa ve 50 bin iş yeri satışı da yapılacak. Yapılan konut satışları için başvuru ekranı açılırken konut satışının yanı sıra arsa satışı için de başvurular başlayacak. Ucuza arsa alarak kendi evinizi istediğiniz şekilde inşaa etme fırsatınız bulunuyor.

TOKİ Arsa satışları hangi illerde yapılacak?

TOKİ ucuz konut projesinin yanı sıra arsa satışı da yapacak. Arsa satışı yapılmasının en büyük avantajı şüphesiz kendi evinizi kendiniz yapabileceksiniz. TOKİ 100 bin arsa satışı 41 ilde yapılacak. Bu illerde yaşayan kişiler uygun imar planına göre kendi evlerini inşaa edebilecekler. 100 bin arsa satışı yapılacak iller arasında:

Adana, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak gibi iller yer alıyor.

Arsa TOKİ’den ev sizden! Aylık 1600 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz - Resim : 1

Arsa alma başvuru şartları nelerdir?

TOKİ tarafından satılan arsa alma başvuru şartları da belli oldu. TOKİ tarafından yapılan açıklamada 18 yaşını doldurmuş olan Türk vatandaşlarının başvuru yapacağı belirtilirken, arsa alınacak belediye sınırları içinde ikamet etmeleri, aylık gelirinin 16 bin TL’yi geçmemesi, üzerine bir tapu olmaması ve daha önce TOKİ’den faydalanmamış olması şarttır.

TOKİ arsa fiyatları kaç TL? TOKİ arsa aylık ödemesi ne kadar?

TOKİ arsa satın alarak siz de hem kendi zevkinize uygun evinizi yapabilir hem de daha uygun taksitlerle mülk sahibi olmuş olursunuz. TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak olup 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecektir. Müstakil konut yapmak isteyen kişilerin alacağı arsalar 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişiklik göstermektedir. TOKİ arsa fiyatları 192 bin 500 TL olarak belirlenip aylık taksit oranı 1604 TL olarak belirlenmiştir.

TOKİ tarafından satılan hisseli parsellerin satış fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamakta ve aylık taksit ödemeleri de 937 TL olacak. Hisseli olarak satılan arsaların büyüklüğü ise 150 metrekare olarak belirlenmiştir. Arsa başvurusu yapacak kişiler e-devlet üzerinden başvurularını yapabileceği gibi ayrıca Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden de başvurualrını yapabilecek. Arsa başvurusu yapan kişilerin başvurusu kabul edildikten sonra kura çekimine hak kazanan kişiler arasından seçilen kişiler arsa almaya hak kazanacak.