Arçelik hissesi bilançosunu açıklıyor! Arçelik hisse alınır mı?

Borsanın önde gelen şirketlerinden ve endekste en çok ağırlığı olan hisselerden biri olan Arçelik hisseleri ile ilgili şirket bilançosu 26 Ocak tarihinde açıklanacak.

Arçelik hissesi bilançosunu açıklıyor! Arçelik hisse alınır mı?

Arçelik Hisse

Arçelik şirketi açıklandığı son 5 bilançoda satış oranlarının hızla yükseldiğini gösteriyor. 2020 yılının eylül döneminde açıkladığı bilançosunda yüzde 15.86 seviyesinde olan satış miktarı aynı yılın son döneminde yüzde 27.96 seviyesine kadar yükseldi. 

Takvim yaprakları 2021 yılının ilk çeyreğine geldiğinde bu rakam yüzde 40.48 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Bu net satıştaki büyüme oranı ise 2021 yılının 3. çeyreğinde yüzde 64 kapısına kadar dayanmış durumda. 26 Ocak 2022 tarihine gelindiğinde ise 2021 yılının son Arçelik bilançosu açıklanacak.

Net satış büyümesinde olağan üstü faaliyet verimliliği gördüğümüz bu tablolarda görünen o ki piyasa beklentisi yine artış bekliyor. Son dönemde hisselerinde de artış gördüğümüz ve 2021 yılında düzenli kârlılığı ile yatırımcılarına kazandırmaya devam ettiği görülen Arçelik hisseleri açıklayacağı son çeyrek bilançosu ile birlikte büyüme hızını ne kadar derinleştirdiğini gösterecek.

Arçelik Hisse Yorum

Arçelik adet bazlı hisse başına kâr oranı bakımından Borsa İstanbul'daki birçok hisseye nazaran daha yüksek verimliliğe sahip. Şirketin 2020 yılı son çeyrekten bu yana hisselerinde adet başı kâr oranı düzenli büyümesine devam ediyor. Son açıklanan bilançolarda hisse adedi başına kâr 5.09 TL olarak belirlenmiş bu da oransal açıdan BIST 100 hisseleri arasında çoğu hissenin çok önünde olduğu gözlemlenmiştir.

Arçelik Bilanço Ne Zaman Açıklanacak?

Arçelik 2022'de açıklayacağı ilk bilanço geçtiğimiz dönemin son çeyrek raporu olarak karşımıza çıkacak. Beklenti olarak şirketin açıklayacağı bilanço yine pozitif olacak fakat Arçelik hissesine yansıma oranının nasıl olacağı konusunda henüz bir tahminde bulunmak için erken.

Arçelik Hisse Teknik Analiz

Arçelik hisse teknik analiz

Hisse fiyatları 2021 Mayıs ve Ekim tarihleri boyunca yatay seyrinde devam ediyordu. Bu tarihten sonra başladığı ralliyi 60 lira bölgesine kadar taşıdıktan sonra endeks ile birlikte düşüş yaşadı ardından birçok hisseden çok daha hızlı toparlayarak 55 lira etrafında işlem görmeye devam ediyor.

Arçelik hisse teknik görünüm olarak son dönemlerde bozulmuş gibi görünmüyor. Tek sorun RSI ve Birborsa indikatörlerinin hızlı yükselişinin ardından bir negatif dönüş ya da yatırımcıların kâr realizasyonu yapmak isteyebileceği ihtimali de var.

Bunun dışında Arçelik hissesindeki yükselen regresyon kanalı çok dik şekilde yukarı gidiyor bu sebeple yatırımcıların stop noktaları çok yakın olmak durumunda öyle ki kanal tepesi ve stop noktası arasında yalnızca 1.5 TL gibi küçük bir marj bulunuyor.

Arçelik ve tüm Borsa İstanbul hisselerini yakından canlı takip etmek için buraya tıklayın. Ayrıca Arçelik ve diğer tüm hisselerle ilgili fikrinizi dile getirmek için yorum yap kısmını kullanmayı unutmayın!

Alış 162.6
Satış 162.7
Değişim 1.2%
Son Değer 162.7
En yüksek 163
En düşük 158.2
Haftalık Değişim -3.2699%
Aylık Değişim 9.9324%
Yıllık Değişim 26.6147%
Etiketler