Aracı kurumlar altın hakkında ne diyor?

Altının gram fiyatı 501 lira düzeyinden, çeyrek altın 820 lira, Cumhuriyet altını 3.350 liradan satışı yapıldı.

Aracı kurumlar altın hakkında ne diyor?

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan günlük bültende, “Geride bıraktığımız Eylül ayını yaklaşık olarak yüzde 3 dolaylarında değer kaybı ile kapatan altın fiyatlarında ABD kanadında tahvil faizlerindeki yükseliş hareketleri takip ediliyor. Diğer yandan geçtiğimiz hafta ABD'den gelen işsizlik haklarından yararlanma başvuruları takip edildi ve gelen veriye göre başvurular beklentilerden yüksek geldi. Bu veri ile birlikte FED'in varlık alım azaltımını etkileyebileceği beklentileri oluşmuş ve bu beklentiler ile birlikte fiyatlarda bir miktar toparlanma hareketleri yaşanmıştı. Yeni haftaya 1761 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar yeni günde ABD kanadından gelecek olan Fabrika Siparişleri verisini takip edecek. Veri ile birlikte son günlerde değer kazanımları yaşayan dolar endeksinde volatilite artacaktır. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda ise Cuma günü ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi önemli ekonomik verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. FED'in de varlık alım programı azaltım takvimi için yakından izlediği veri piyasaların gündeminde olacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1765,54 - 1776,23 - 1785,11 seviyeleri direnç noktaları olarak 1750,95 - 1740,07 - 1725,15 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir” denildi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan forex teknik analizinde, “Küresel piyasalarda Fed'in şahin tutumu ardından, artan enerji fiyatları ve küresel büyümeye dair artan endişeler takip ediliyor. Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında DXY'de görülen düzeltme hareketinde destek bulan değerli maden haftayı 1760 dolar seviyelerinde kapattı. Hafta içinde 1725 doların altına sarkan kıymetli madende, Çin'deki finansal riskler ve emtia fiyatlarında yaşanan artışların etkisiyle yükseliş gerçekleşti. 22 günlük (1762) ağırlıklı ortalamasına kadar yükseliş yaşandıktan sonra bu seviye direnç olarak çalıştı. Yeni haftada önemli destek seviyesi 1750 doların (5 günlük AO) üzerinde kalınması halinde,  değerli madende kısa vadede yukarı yönlü hareket görülebilir. Haftalık bazda 1770 ve 1780 sırasıyla direnç olarak izlenebilir. 200 günlük ağırlıklı ortalaması 1800 dolarda bulunuyor. Yeni haftada Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalarda etkili olabilir” diye belirtildi

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik bültende de, “Değerli metaller, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle son dönemde zayıf seyrederken, zaman zaman gelen tepki alımlarına rağmen zayıflığın süreceğini düşünüyoruz. Ons altında, 1.765 üzerinde tepki alımları kısa vadede hızlanabilir ancak olası yukarı hareketlerde 1.780-1.800 ve 1.810 seviyeleri satış fırsatı amacıyla direnç olarak izlenebilir. Aşağıda 1.745-1.720-1.700 destek seviyeleridir” şeklinde dikkat çekildi.

Etiketler