Arabica kahvesi Brezilya'da iklimle birlikte rekor kırdı

ICE'de Arabica kahve vadeli fiyatları bu Cuma günü yüzde 4,5'lik yükselişle son 4 yılın rekor seviyesinde kapattı.

Arabica kahvesi Brezilya'da iklimle birlikte rekor kırdı

ICE'de Arabica kahve vadeli fiyatları bu Cuma günü yüzde 4,5'lik yükselişle kapattı ve Brezilya'da kuru hava nedeniyle engellenen hasatların sonucu olarak dört buçuk yılın yeni rekor üretim seviyesine çıktı.

Ham şeker fiyatları da artış gösterdi

Kahve

Temmuz ayı Arabica kahvesi , seansın başlarında 1.6235 dolardan 1.6315 dolar seviyesine yükseldi ve bir gün içersinde maksimum verimde artış sağladı. Operatörler, normalden daha kuru bir iklim ve ülkenin iki yıllık üretim döngüsündeki düşük yıl nedeniyle bu yıl Brezilya'da üretimde önemli bir düşüş beklentisiyle pazarın desteklendiğini söyledi.

Kuru koşulların, dünyanın en büyük üreticisinde gelecek yılın hasadını da azaltabileceği alınan bilgiler arasında.


Aracı kurum Marex Spectron, müşterilere sunduğu bir raporda, "Arabika kahve alanlarının çoğu için koşullar, riskin aşağı yönlü bir yönünü temsil ediyor (2022/23 için)," dedi.

Brezilya hükümeti, Minas Gerais , Goiás , Mato Grosso do Sul , São Paulo ve Paraná eyaletlerini içeren bölgede Haziran-Eylül dönemi için bir su acil durum uyarısı yayınladı .

Dönem boyunca düşük yağış bekleniyor

Temmuz ayı Robusta kahvesi 66 dolar veya yüzde 4.4 artışla tonu 1.583 dolardan'dan kapattı.

Şeker

Temmuz ayı ham şeker, iki haftanın en yüksek seviyesi olan 17.69 cente ulaştıktan sonra, 24 sent veya yüzde 1.4 artışla 17.36 sentte kapandı.

Operatörler, Ekim ayına kıyasla ilk kontrattaki indirimin düştüğünü ve bunun muhtemelen Temmuz kontratının bu ayın sonunda sona ereceği zaman teslimatları alma konusundaki piyasa ilgisini yansıttığını söyledi.

Bununla birlikte, 2021/22 sezonunda küçük bir küresel fazlalık olasılığı, muhtemelen fiyatlar üzerinde bir tavan tutacaktır.

Ağustos ayı beyaz şeker ton başına 2.10 dolar veya yüzde 0.5 artışla 459.60 dolardan kapattı.

Etiketler