Araba alacaklar dikkat... Otomobil fiyatları düşecek mi?

Dolar ve eurodaki gerileme sonrasında, otomotiv sektöründe de bazı hareketlenmeler oldu. ÖTV matrahında bir alt dilime geçen otomobillerde 100 bin TL'den fazla indirim gerçekleşti. 

Araba alacaklar dikkat... Otomobil fiyatları düşecek mi?

Döviz kurlarındaki gerileme sonrasında, otomotiv sektöründe de bazı hareketlenmeler oldu. ÖTV matrahında bir alt dilime geçen otomobillerde 100 bin TL'den fazla indirim gerçekleşti. 

Araba alacaklar dikkat... Otomobil fiyatları düşecek mi?

Sıfır araç arzının çok az olması sebebiyle piyasa piyasada otomobil bulunmaması problemi devam ediyor. Çip krizi, hammadde sorunu ve Kovid-19 'u tekrar artış kaydetmesi fabrikaların geçici olarak kapatılmasına yol açıyor. 

Stok yapanlar sıfır araçlarını satışa çıkardı

Döviz kurlarındaki düşüş sebebiyle sıfır araçları alıp stoklayanlar düşüşün sürebileceği beklentisi sebebiyle fiyat düşürerek araçları satışa çıkardı. Bu durum ikinci el otomobillerde de etkili olmaya başladı. Sektör temsilcileri yüzde 20 ile yüzde 50 arasında ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşlerin görülebileceğini, alıcıların bir süre daha bekleyip uygun fiyattan otomobil alabileceğini aktardı. 

Araba alacaklar dikkat... Otomobil fiyatları düşecek mi?

2022 model araçların fiyatı yüksek olacak

Her yıl olduğu gibi 2022 modeller için otomobil markalarının distribütörleri siparişleri geçti. Ocak ayı içinde 2022 modellerin gelmesiyle beraber otomobil fiyatlarında bir miktar artış bekleniyor. 2022 model araların 2021 model sıfır araçlara göre daha yüksek fiyattan satılacağı düşünülüyor.

En ucuz otomobil Hyundai'de

Piyasada sıfır olarak satılan en ucuz otomobiller Hyundai i10 oldu. Hyundai'yi Fiat Egea Sedan izledi. Renault Clio ise üçüncü sırada yer aldı.

Etiketler