Apple'dan çalışanlarına müjde

Apple çalışanlarının ofise dönüşü için belirlenen tarih süresiz olarak ertelendi. Apple, tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar ikramiye verecek.

Apple'dan çalışanlarına müjde

Salgının en fazla etki ettiği alanlardan biri de iş hayatıydı. Pandemi dönemindeki karantinalarda uzaktan çalışmaya başlanmış, geçici olacağı düşünülmüştü. Ancak uzaktan çalışma sistemi kalıcı hâle geldi. Birçok şirketin çalışanlarını ne zaman yeniden ofise taşıyacakları tartışma konusuydu. Apple da bu şirketlerden biri.

Apple'dan çalışanlarına müjde! Apple, ofise dönüşü erteledi ve çalışanlarına 1000 dolar ikramiye verecek

Apple, çalışanlarının eylül ayından sonra hibrit modelde çalışmaya geri dönmelerini istemiş ancak Apple çalışanları isyan etmişti. Çalışanlar, ofise dönmeye itiraz ettikleri bir yazı yazmışlardı fakat Apple bunu umursamamış ve hibrit çalışma modelinde ısrar etmeye devam etmişti.

Bunun üzerine bazı çalışanlar istifa ederken bazısı da istifa etmeye hazırlanıyordu. Son paylaşılanlara göreyse üst düzey yöneticilerden bazıları şirketten ayrılmıştı. Şirketin uzaktan çalışma ile ilgili tavrına karşı yaklaşık 6 bin üyeden oluşan bir Slack kanalı oluşturulmuştu. Şimdi Apple çalışanlarının ofise dönmeleriyle ilgili yeni bir gelişme oldu.

Apple çalışanlarının ofise dönüşü süresiz olarak ertelendi

Apple'dan çalışanlarına müjde! Apple, ofise dönüşü erteledi ve çalışanlarına 1000 dolar ikramiye verecek

Apple, 1 Şubat tarihinde hibrit model ile ofislere dönmeye karar vermişti. Ancak Apple, bu geri dönüşü bir kez daha erteledi. Apple çalışanlarının ofise dönmeleri için belirlenen tarih süresiz olarak ertelendi. Apple CEO'su Tim Cook, çalışanlara bir mail yolladı ve ofise dönüş tarihinin henüz belli olmadığını belirtti. Mark Gurman, Apple'ın bütün çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanabilecekleri 1000 dolar vereceğini öne sürdü ve Tim Cook'un mailinde bunun da yer aldığını söyledi.

Apple'ın ofise geri dönüşünün bir kez daha ertelenmesinin en büyük nedeni olarak koronavirüs ve Omicron varyantının hızla yayılması gösterildi. Öte yandan Apple, artan vaka sayıları sebebiyle bu hafta üç perakende mağazasını kapatma kararı aldı. Salı günü de mağazalarında müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmıştı. 

Etiketler