Andreas Cornelius, Trabzonspor'dan Ayrıldı! İşte Bonservis Bedeli

Trabzonspor Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklama ile Andreas Cornelius’un Danimarka ekibi Kopenhag’a 6 Milyon Euro karşılığında transfer olduğunu açıkladı. Andreas Cornelius bugün Trabzon şehrinden ayrılarak yeni takımı Kopenhag için Danimarka ülkesine giderek sağlık kontrolünden geçecek.

Andreas Cornelius, Trabzonspor'dan Ayrıldı! İşte Bonservis Bedeli

Trabzonspor Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklama ile Andreas Cornelius’un Danimarka ekibi Kopenhag’a 6 Milyon Euro karşılığında transfer olduğunu açıkladı. Andreas Cornelius bugün Trabzon şehrinden ayrılarak yeni takımı Kopenhag için Danimarka ülkesine giderek sağlık kontrolünden geçecek. Sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak olan golcü futbolcu eski takımına yeniden dönmüş olacak.

KOPENHAG’DAN RESMİ AÇIKLAMA

Andreas Cornelius, Trabzonspor'dan Ayrıldı! İşte Bonservis Bedeli - Resim : 1

Danimarka temsilcisi Kopenhag, Trabzonspor'da forma giyen Andreas Cornelius'un transferi için anlaşma sağlandığını resmi olarak duyurdu.

Danimarka ekibi ayrıca sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, 29 yaşındaki golcü futbolcu Andreas Cornelius’un bugün ülkesine giderek eski takımıyla sözleşme imzalamak için sağlık kontrolünden geçeceği kaydedildi.

Açıklamada, "Andreas'ı yeniden Kopenhag'da görmeyi dört gözle bekliyoruz." İfadesine de yer verildi.

ANDREAS CORNELİUS KİMDİR?

16 Mart 1993 yılı Danimarka ülkesinin Kopenhag şehrinde dünyaya gelen forvet pozisyonunda görev yapan oyuncudur.

ANDREAS CORNELİUS’UN OYNADIĞI TAKIMLAR VE PİYASA DEĞERİ

Andreas Cornelius, Trabzonspor'dan Ayrıldı! İşte Bonservis Bedeli - Resim : 2

Futbola 2010 yılında doğduğu şehir olan Kopenhag alt yapısında başlayan Andreas Cornelius, 2013 yılında İngiltere ekibi Cardiff'e 8 Milyon 700 bin Euro  karşılığında transfer oldu ve 1 sezon sonra tekrar Danimarka ekibi Kopenhag’a 3 Milyon 500 bin Euro karşılığında geri döndü. Daha sonra sırasıyla 2016 yılında İtalya ekibi Atalanta’ya 6 Milyon Euro karşılğında transfer olan Andreas Cornelius bir sezon sonra Fransız ekibi Bordeaux’ya ufak bir bedel karşılığında kiralandı. 2018 yılında İtalyan ekibine kiralık olarak verilen Andreas Cornelius 2021 yılında 8 Milyon 400 Bin Euro karşılığında Atalanta tarafından Parma takımına bonservisi verildi. Son olarak 2021 yılında Trabzonspor'a 5 Milyon 400 Bin Euro karşılığında transfer olmuştu.

Geçtiğimiz sezon bordo mavili forma ile 37 Spor Toto Süper Lig maçına çıkan Andreas Cornelius, 15 gol ve 5 asistlik performansıyla Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Bu sezon ise 4 Spor Toto Süper Lig maçında 1 gol, 1 asistlik performans sergileyerek lige başlamıştı ve Danimarka ekibi Kopenhag Trabzonspor ile anlaşarak Andreas Cornelius’ 6 Milyon Euro karşılığında transfer etti.