Analistler bugün borsadan nasıl bir açılış bekliyor?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin yatay seyirle başlamasını bekliyoruz.

Analistler bugün borsadan nasıl bir açılış bekliyor?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten

''Güne pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1,450 direnci etrafında dalgalandı ve 1,449 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 13.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 43 hisse değer kazandı, 52 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.5880 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel piyasalar bugün ABD’de açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon verisine odaklanmış durumda. Piyasa katılımcıları, Nisan ayında yüzde 4.2 olan TÜFE’nin Mayıs ayında yüzde 4.7 şeklinde gerçekleşmesini bekliyor. Bir süredir artan emtia fiyatlarıyla beraber, aşılanmanın etkisiyle ekonomilerin de yeniden açılmaya başlayacak olması enflasyon endişelerini artırmıştı. Nitekim, çoğu ülkede enflasyon son aylarda yüksek seyrediyor.

ABD’de ise yüzde 2 enflasyon hedefinin oldukça üzerindeki seyre rağmen FED yetkilileri bu durumun geçici olacağını sık sık yinelediler. Bu nedenle bugün açıklanacak verinin nasıl gerçekleşeceği FED’in hamleleri açısından önemli olacak ve beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ABD dolarına değer kazandırabilir.

Öte yandan bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı da takip edilecek. Önümüzdeki hafta yapılacak olan FED toplantısı öncesinde ECB’nin varlık alımlarını azaltma (tapering) noktasındaki duruşu merak ediliyor. Sabah saatlerinde dolar endeksi hafif yukarıda, ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 1.48 seviyesine gerilemiş durumda. İçeride herhangi bir haber akışı bulunmazken, dün hem ABD hem de Türkiye’den NATO zirvesi öncesi gelen ılımlı açıklamalar fiyatlamaları destekleyebilir.

BIST-100 endeksinin yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,450 direnç seviyesini kırmakta zorlanan endeksin bu seviye üzerinde kapanması halinde ivme kazanmasını bekliyoruz. Teknik olarak görünüm hala güçlü, 1,445-1,430 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Özellikle bir süredir dikkat çektiğimiz bankacılık endeksinde olumlu fiyatlanmanın devam etmesini bekliyoruz, 1,205 referans destek seviyesi olarak izlenebilir.''

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.9
Satış 16.92
Değişim 0.43%
Son Değer 16.9
En yüksek 17.47
En düşük 16.12
Haftalık Değişim 2.6108%
Aylık Değişim 16.0714%
Yıllık Değişim 31.6199%
Etiketler