Amazon çalışanlarına evden çalışma için süresiz izin

Amerika'lı online alışveriş devi Amazon, çalışanlarının ofise geri dönmemek üzere uzaktan çalışmalarına imkan tanıyacak.

Amazon çalışanlarına evden çalışma için süresiz izin

E-ticaret devi Amazon, işe dönüş politikasında değişikliğe giderek çalışanların gerekli olduğunde ofise gidip gelebildikleri müddetçe süresiz olarak uzaktan çalışmayı sürdürmelerine izin vereceklerini duyurdu.

Şirket, önceden ocak ayında yapmış olduğu bir duyuruda, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kapanan ofislerin yeniden açılması durumunda çoğu çalışanın haftada en az 3 gün ofiste olması gerekli olduğu beklentisini dile getirmişti.

Seattle Times'ta yayınlanan habere göre, pazartesi günü Amazon CEO'su Andy Jassy'nin altında imzası olan kararla, şirket yöneticileri, çalıştırdıkları ekiplerin uzaktan çalışmaya devam etmelerine izin verme yetkisine sahip olacak.

Jassy, "Uzaktan çalışmaya devam etmekte olan ekiplerin çoğunlukta olmasını bekliyoruz, diğerleri de uzaktan-ofis kombinasyonuyla çalışacak ve yine de, müşterilere en iyi hizmetin ekibin ofiste çalışmasıyla verildiğine karar kılacaklar ekipler de olacak" dedi.

Çevrimiçi perakende devinin dnya genelindeki 1 milyondan fazla çalışanının çoğu, şirketin sipariş karşılama ve nakliye bölümünde çalışmakta olduğu için uzaktan çalışma opsiyonundan yararlanamıyor.

Fakat yaklaşık 50 000 IT ve ofis çalışan daha, şirketin Amerika'nın Seattle kentindeki yerleşkesinde ve kentin South Lake Union semtinde genişleyen genel merkezinde çalışıyor.

Bu çalışanların yokluğu ise, civar bölgelerdeki restoran ve diğer işletmelerin zarara uğramasına neden oluyor.

Amazon'un işe dönüş politikasında yapmış olduğu güncelleme, diğer büyük teknoloji şirketlerinin benzer adımlarının ardından geldi.
Microsoft, geçen ay ofislerini yeniden açmayı süresiz olarak ertelediğini duyurmuştu.

Etiketler