Altyapı Paketine destek var, “Biden Planı”na yok

Amerika’da yapılan bir anketle, halkın yüzde 79’unun yollar, demiryolu, limanlar ve köprülerin bakımdan geçirilmesine destek verdiği ancak 'Biden paketi' adıyla sunulduğunda, aynı oranda destek verilmediği ortaya kondu.

Altyapı Paketine destek var, “Biden Planı”na yok

Amerika’da yapılan bir anket halkın yüzde 79’unun yollar, demiryolu, limanlar ve köprülerin bakımdan geçirilmesine destek verdiğini ortaya koydu. Ancak aynı ankete göre halkın önemli bir bölümü, “Biden planı” olarak sunulduğunda pakete destek vermiyor.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Ankete göre, halkın yüzde 71’i hızlı internetin bütün Amerikalıların hizmetine sunulmasına destek veriyor. Yüzde 68’i boru hatlarının değiştirilmesi taraftarı. Yüzde 66’sı da yenilenebilir enerjide vergi indiriminin uygun olduğunu düşünüyor.

Amerikalılar ayrıca Biden’ın altyapı paketinin ödeme planına da destek veriyor. Ankete göre halkın yüzde 64’ü şirketlerin vergilerinin artırılmasını destekliyor.

Ancak ankette dikkat çeken unsurlardan biri de, genel sorulardan ''Biden’ın sunduğu paket'' şeklinde özel sorulara gelince pakete desteğin önemli ölçüde azalması.

Halkın sadece yüzde 45’i Biden yönetiminin altyapı planına destek vereceğini belirtiyor. Yüzde 27’si plana karşı ve yüzde 28’i de kararsız olduğunu kaydetti.

Etiketler
ABD