Altında son kararı FED verecek!

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed toplantısı tutanaklarına odaklanmasıyla yeni haftaya 1.850 doların altında başladı. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yüksek seviyelerle kayıplarını sınırlayarak haftaya 664 TL dolayında başladı.

Altında son kararı FED verecek!

Altın, tüm dünyada enflasyona karşı kullanılan bir yatırım aracı ve bu hafta yayımlanacak Fed tutanakları tüm yatırımcıların dikkatini üzerine topluyor. Haftaya yatay bir seyirle başlayan altın paritesi, Fed tutanaklarında varlık alımının daha hızlı azaltılması gerektiğine dair yorumlar gelmesi halinde altın yatırımcısının risk iştahının artması ile birlikte altın varlıklarından uzaklaşmasına bu da altındaki yükselişi baskılaması güçlü ihtimallerden sadece biri.

Altın yatırımcıları, Fed’in izleyeceği faiz politikası ile ilgili herhangi bir ipucu için çarşamba akşamı yayımlanacak tutanaklarında nelerin konuşulduğunu yakından inceleyecekler. Birçok Fed politika yapıcısı, yüksek gelen enflasyon verileri sonrasında varlık alımlarının daha hızlı azaltılmasının gerektiğine dair yorumlarda bulunmuştu.

Varlık alımı azaltımının hızlanması faizleri artırarak altını destekleyen yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının kaybolmasına neden olabilir.

Geçen hafta 1.875 dolara kadar tırmandıktan sonra haftanın ikinci yarısını 1.860-1.865 dolar arasında geçiren ons altın, cuma günü hafif düşüş kaydederek haftayı 1.850 doların altında kapatmıştı. Ons altın, yeni haftaya da 1.850 doların altında görece yatay bir seyirle başladı.
Gram altın, geçen hafta global altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen dolar/TL’deki hızlı yükselişle 675 TL’nin üzerine tırmandıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle gerilemişti. Gram altın bu haftaya başlarken 664 TL dolayında işlem görürken dolar/TL 11,17 düzeyinde bulunuyor.

Etiketler