Altına yön verecek karar için gözler FED kararında

Altında yaşanan yatay seyre yön vereceği düşünülen kararı FED verecek. FED kararından sonra altın ve dünya borsalarında yön kararı belli olacak!

Altına yön verecek karar için gözler FED kararında

FED faiz kararı ne olacak?

Altın'da risk iştahında sürekli değişkenlikler devam ediyor. Borsalar ve altında yaşanan yüksek volatilite yatırımcıları yıpratmaya devam ediyor. Altın fiyatlarındaki global yükselişin sebebi risk iştahının azalmasından kaynaklı ve güvenli yatırıma dayanıyor. 

Global piyasalarda yaşanan gerilim altın fiyatını Türkiye piyasasında 800 lira üzerine çıkmasına neden oluyor. ABD - Rusya ve Rusya - Ukrayna gerginliğinin tırmanması ile birlikte parasını riske atmak istemeyen yatırımcılar altına yönelmeye devam ediyor. Aynı şekilde dünya borsalarında yaşanan düşüş giderek derinleşiyor. Dün Borsa İstanbul devre kesiciye girerken ABD Borsalarında yaşanan düşüş her ne kadar geri toparlamış olsa bile yüzde 4 seviyelerine kadar derinleşmişti.

FED faizi artırması durumunda doların değer kazanması kaçınılmaz bu nedenle borsalarda ve kripto paralarda yükseliş beklentisi olabilir. Bunun karşılığın altın fiyatlarında düşüş anlamına geliyor. 

Altın piyasalarında yükseliş serisinin devam etmesi bir bakıma dünyadaki ekonomik gelişmelerin negatif seyirde ilerlemesi anlamına geliyor. Dünyada yaşanan gelişmeler ve mevcut durumda altının yükselişi global ve ülke ekonomisi için sıkıntılı bir dönemin devamı olarak görülüyor. 

Ons altın geleceği 2022

Geçtiğimiz haftayı yüzde 1'den biraz fazla yükseliş gösteren ons altın, son 1.5 ay içerisinde 1 hafta haricinde geri kalan tüm sürede yatırımcılarına para kazandırmaya devam etti. Global açıdan piyasada risk iştahının düşmesi ve ekonomik verilerin kötü gelmesi durumunda ONS altın 2000 üzerine çıkabilir. ONS altın fiyatını canlı takip etmek için buraya tıklayınız. ONS altın fiyatları ile ilgili yorum ve sorularınız için aşağıdaki yorum yap bölümünü  ya da uzmanına soru sor bölümünü kullanabilirsiniz.

Gram altın fiyatı geleceği 2022 

Ülkemizde altın fiyatını hem ONS hem dolar doğrudan etkilediği için ONS altın geçtiğimiz hafta değer kazanmış olsa bile dolar / TL'de yaşanan dalgalanmalar, gram altın fiyatlarını büyük ölçüde etkileyebilmiş değil. Hafta açılışı ile birlikte dolar kurundaki yukarı yönlü çıkışı takip ederek başlayan gram altın, bugün haberin yapıldığı saatlerde 790 - 800 TL seviyesinde işleme konu olmaya devam ediyor.

Etiketler