Altına yatırım yapacaklar bu haberi kaçırmayın… Uluslararası analizlerden altın yorumu! “Büyük gelişmeler yaşanacak!”

Altına yatırım yapacak olanlar: dikkat! Uluslararası analizlerden altın yorumu geldi. Büyük gelişmelerin yaşanacağını aktaran analistler, bomba niteliğinde bilgiler verdi.

Altına yatırım yapacaklar bu haberi kaçırmayın… Uluslararası analizlerden altın yorumu! “Büyük gelişmeler yaşanacak!”

ABD rezervlerinde sert faiz artışları sebebiyle 2022 yılının ilk yarısı itibarıyla büyük ölçüde alt seviyelerde izleyen altın, 2022 yılının ikinci yarısında giderek yükseliyor. Uluslararası piyasa alanında uzman olan Christopher Lewis, altının ABD gayri safi yurt içi hasıla oranlarının problemli olması sebebiyle yükseliş yaşadığını belirtiyor. Bir diğer uluslararası piyasa analisti Pablo Piovano ise altının yakın zamanda daha da değerlenebileceğini ifade ediyor.


Nicky Shiels Altın fiyatlarındaki mevsimsel performans düşüklüğünün sebebini piyasanın durgunluğunun talepleri azaltacağı korkusu ve Çin’in karantinaya girmesine bağlıyor!

Altın 2022 yılı itibarıyla mevsimsel standartlara karşı gelecek yollar izledi. Altın trade’inin %4,3 düşmesi sonucunda açıklama yapan MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nİcky Shiels, altın fiyatlarındaki mevsimsel performans düşüklüğünü hem piyasadaki durgunluğun talepleri kırma endişesine hem de Çin’in karantinaya geçmesine bağladı. Bir diğer etken olarak ise Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED), daha güçlü bir Amerikan doları ve daha yüksek reel faiz oranlarına sebebiyet vermesine karşı duyulan endişe olduğunu ifade etti.

Altına yatırım yapacaklar bu haberi kaçırmayın… Uluslararası analizlerden altın yorumu! “Büyük gelişmeler yaşanacak!”


Nicky Shiels’e göre Powell’ın açıklamaları büyük bir etken

Nicky Shiels’e göre altın, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ABD Merkez Bankası’nın yakın bir süre içerisinde sıkılaştırmasını yavaşlatmaya hazır olabileceğini söylemesiyle beraber ABD Merkez Bankası pivotunda ücretlendirilmeye başlaması çok olası bir durum.


ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, Çarşamba günü gerçekleştirilen FED tarafından gerçekleştirilen 75 baz puanlık yükselişten sonra ABD para politikasının eskisine oranla daha tarafsız bir konuma yerleştiğini ifade etti. Buna ek olarak bu hususun ABD Merkez Bankası’nın yakın zamanda faiz yükseltimi hızını yavaşlatabileceğini ifade ettiğini belirtti.


Nicky Shiels’e göre altında büyük bir sıçrama olması için finansal kaldıraçların azalması ve ABD Dolarının ikna edici bir şekilde dengelenmesi gerekiyor. Christopher Lewis ise piyasanın FED’in işlemlerine dikkat edeceğini unutmamak gerektiğine vurgu yapıyor. Lewis’e göre altın piyasaları, ABD’deki gayri safi yurtiçi hasılanın duyurulmasıyla beraber perşembe günü işlem seansını başlatmak için önemli bir seviyede yükseliş yaşadı.
 
 

USGLD Külçe Altın (Dolar)
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 76700
Satış 76750
Değişim -300%
Son Değer 76750
En yüksek 76850
En düşük 76590
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler