Altın yatırımcıları gergin! Son yılların en ses getiren düşüşü

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından takip edilirken, değer kaybı hızlandı. Yüksek enflasyona karşı faiz adımlarının sesi yükselirken, dolar gücüne güç katarak altını baskılamaya devam ediyor.

Altın yatırımcıları gergin! Son yılların en ses getiren düşüşü

Küresel piyasalarda altın fiyatları gerilemeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen merkez bankaları tarafından enflasyonun önüne geçilmek isterken faizler artırılıyor. FED'in enflasyona karşı faiz artırımın devam edeceği sinyalleri doları güçlendirirken, altın fiyatının düşmesi önlenemedi.

Altın yatırımcıları gergin! Son yılların en ses getiren düşüşü - Resim : 1

Altın fiyatları son 2 yılın en dibinde 

Dolar karşısında cılızlaşan ons altın, son 2 yılın en düşük seviyesinde yer alıyor. 2020 yılının nisan ayından bu zamana kadar gördüğü en düşük seviye olan 1.626 dolara kadar geriledi.

Ons altın haftanın son ilk işlem gününe 1.644 dolardan başladı ve gün içerisinde en düşük 1.626 dolar, en yüksek de 1646 dolar seviyesini gördü. Ayrıca mart ayından bu zamana kadar ons altında değer kaybı yüzde 20 seviyesini geçti.

Altın yatırımcıları gergin! Son yılların en ses getiren düşüşü - Resim : 2

Dolar zirvelere doymuyor

Doların altın üzerinde baskıyı artırdığı bu dönemde dolar endeksi de son 20 yılın zirvesinde yer alıyor. Bu baskının artması altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin önüne geçerken, FED tarafından sıkılaşmanın devam edeceği sinyalleri altın yatırımcısını mutsuz ediyor.

Altın yatırımcıları gergin! Son yılların en ses getiren düşüşü - Resim : 3

Gram altının değer kaybı devam ediyor

Ons altının değer kaybetmesinin ardından yurt içinde gram altın güne  973,2 liradan başladı. Gün içinde en düşük 964,6 lira olarak kaydedilirken, en yüksek de 976 lira seviyesini gördü.

Bunun yanında çeyrek altın 1.554,91 liradan alıcı bulurken, 1.589,30 lira üzerinden satışı gerçekleştiriliyor. 

Cumhuriyet altını 6.222,79 liradan alınırken, 6.340,90 lira üzerinden satışı gerçekleştiriliyor.