Altın ve Döviz Ramazan Ayında yükselecek mi?

Yeme ve birçok alanda yapılan zamlar insanları düşündürmeye devam ederken döviz ve altın noktasında da yine tarihi rekorlar gelmeyi başardı. Peki, ramazan ayı olan nisan ayı itibari ile altın ve döviz piyasaları nasıl olacak?

Altın ve Döviz Ramazan Ayında yükselecek mi?

Ülkemiz şu anda hızlı zamlar ile sarsılmaya devam ediyor, yeni yıl ile birlikte asgari ücret zammı insanları mutlu etmeyi başarmıştı. Tarihte yapılan en büyük asgari zam 2022 yılı ile birlikte gelirken bu zammın heyecanı vatandaşın cebine giren paranın daha az olması nedeni ile son buldu. Yaşam için gerekli olan barınma, yeme ve birçok alanda yapılan zamlar insanları düşündürmeye devam ederken döviz ve altın noktasında da yine tarihi rekorlar gelmeyi başardı. Peki, ramazan ayı olan nisan ayı itibari ile altın ve döviz piyasaları nasıl olacak?

Altın yükselişe geçecek

Altın ülkemiz kadar kıymet gördüğü başka bir ülke bulamaz. Ülkemiz de ziynet eşyası ve bir yatırım aracı olarak ön plana çıkan altın hem gösterişi hem de albenisi ile çok insanın hayallerinde yer alıyor. Bu sene tarihi zirve yapan ve rekor üzerine rekor kıran altın ramazan ayı ile birlikte daha hızlı bir yükselişe geçecek. ABD ile Rusya arasında gergin geçen ortam bu ay içinde daha da gergin bir hal almaya başladı ve ABD yeni yaptırımların ortaya çıkacağını söyledi. Kriz her zaman olduğu gibi bu sefer de altının işine yarayacak ve altın yukarı doğru bir ivme yakalayacak. Bunun ile birlikte ramazan ayının bitmesi ve düğün sezonunun açılması yine altına olan ilgiyi yukarı çekecek.

Altın ve Döviz

Altın kısa vadede iyi yatırım olacaktır

Altın ile ilgili yatırım planlarınız varsa ve bu noktada çekingen davranıyorsanız piyasayı iyi takip edin. Altın sizlere uzun vadede kazandırmaya zaten devam ediyor ama bu kısa süreç içerisinde de sizler için güzel bir yatırım aracı olacaktır. İlgi odağı altından kısa sürede büyük para ile çok daha büyüğünü kazanabilirsiniz.

Döviz de hızlı değişimler yaşanacaktır

Döviz olarak bilinen başta dolar ve Euro para birimleri yeni yılda TL karşısında çok fazla değer kazandı; bu işi bir yatırım silahı olarak gören ve bu işten para kazanmak isteyen kişiler için yeni ay da her şey daha da güzel olabilir. Ülkeler arası gerginlik en çok Avrupa’yı zorlayacak ve Avrupa para birimi olan Euro çok fazla dalgalanma yaşayacak. Sizlerde bu süreçte Euro ve TL arasında yaşanan dalgalanmaya dikkat ederek çok fazla para kazanabilirsiniz.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.