Altın için yön belli oldu mu?

Altın piyasasında hareketlilik sürüyor dolar /ons 1900 dolar direncini geçti.

Altın için yön belli oldu mu?

Tüm dünya piyasalarında spot altın fiyatı Temmuz 2020'den bu yana görülen en büyük yükselişi göstermeye başlayan dolar / ons yeni rekorlara gidebileceğinin sinyallerini vermeye güçlü şekilde başladı. 
ABD Doları ve düşen ABD tahvil faiz getirilerinin yanı sıra kripto paralardan çıkan yatırımcılarını altına yönelmelerinin etkisi ile spot altın fiyatı 1900 dolar/ons direncini kırarak 1910,66 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi ve ardından kar satışları ile birlikte tekrar 1906 dolar bölgesine geri çekildi.

Birborsa.com analistleri olarak, 1916 dolar/ons bölgesinin geçilmesi gerekilen ilk sert direnç olduğunu, güçlü alıcılı hareketin devam etmesi durumunda 1950 dolar/ons seviyesinin test edebileceği düşünülüyor.  Destek ise 1875 dolar/ons seviyesinde.

Piyasalarda yön verecek olan ilk önemli veri ABD tarım dışı istihdam verileri olarak görülüyor. 

Altın için yön belli oldu mu? - Resim : 1

Gram / TL'nin teknik görünümde ise hem doların yükselişi hemde Ons altının yükselişinin etkileri görülüyor. 527 TL direncinci geçemeyen ve kâr satışlarının etkisiyle 521 TL seviyelerine geri çekilmesine sebep oluyor.  Türkiye iç ve dış politikalarının doları etkilenmesinden kaynaklanan altın hareketlerinin uluslararası piyasalardan daha sert olduğunu gözlemlemek mümkün. 

Gram / TL'de sıralı destek ve dirençler ise şöyle:
Destekler 507 - 484 - 476 - 460
Dirençler 527 - 540 - 562 - 586

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler