Altın fiyatları düşecek mi? FED açıklaması altını düşürdü

Altın yatırımcılarının Fed politika yapıcılarından gelen mesajlara odaklanmasıyla birlikte ons altın fiyatları geriledi. Gram altın dolar/TL'deki yükselişle 800 TL sınırında seyir halinde. Altın fiyatları, Fed’in yükselen enflasyona karşı beklentileri nedeniyle kayba uğramaya devam ediyor.

Altın fiyatları düşecek mi? FED açıklaması altını düşürdü

Altın yatırımcılarının Fed politika yapıcılarından gelen mesajlara odaklanmasıyla birlikte ons altın fiyatları geriledi. Gram altın dolar/TL'deki yükselişle 800 TL sınırında seyir halinde. Altın fiyatları, Fed’in yükselen enflasyona karşı para politikasını daha hızlı sıkılaştıracağına dair beklentileri nedeniyle kayba uğramaya devam ediyor. İşte detaylar..

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, perşembe günü yaptığı açıklamada politika yapıcıların Mart ayında politika yapıcıların hedef faiz oranlarını yükseltebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaların devamında enflasyona karşı atılan ikinci adım olarak Fed’in bilançosunu küçültmeye başlayabileceği ifade edildi.

FED açıklaması sonrası altın fiyatları düşecek mi?

Fed’in son toplantısına ait tutanaklar açıklandı. Yetkililer, Omikron varyantının ekonominin toparlanma patikasını değiştirmeyeceğini fakat arz sıkıntılarının beklenenden daha hızlı sürebileceğini öngördüklerine yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

Tutanaklarda, tüm üyelerin enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde seyrettiği ve bunun Kovid-19 salgını ile ekonominin normalleşmesiyle bağlantılı arz ve talep uyumsuzluklarını yansıttığına yönelik olarak belirlemede bulunuldu. Para politikasının beklenenden erken sıkılaşmaya başlaması faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratırken tahvil faizlerini desteklendiği görülmektedir. Peki, son dönemlerde altın fiyatları ne oldu?

ONS Altın Fiyatları Ne Oldu?

Yeni yılın ilk işlem gününde 30 dolara yakın düşüş kaydettikten sonra yatay seyreden ons altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Altın fiyatlandırmalarda yaşanan düzeltme sonrasında 1.814 dolar civarında izleniyordu.

Ons altın, Fed tutanaklarının yayımlanması ve şahin politikaların süreceğine yönelik beklentilerle Perşembe günü haftayı yüzde 2 civarında düşüşle kapatmıştı. Şuanda 1.792 dolar seviyesinde işlem gören ONS altının ilerleyen günlerde bu seviyeleri koruyacağı söylenenler arasında olsa da, analistlerin kimin düşeceği kimininse yükseleceği konusunda birçok yorumu olduğunu görmekteyiz.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 77708.95
Satış 77768.9
Değişim 433.58%
Son Değer 77738.92
En yüksek 77750.2
En düşük 77209.19
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler