Altın fiyatları beklemede!

Son zamanlarda düşüş eğilimde olan ons altın, Jackson Hola'dan sonra destekleyici faktörlerin etkisiyle yükselme eğiliminde olabilir.

Altın fiyatları beklemede!

Haftanın ilk işlem gününde kötü başlangıç yapan ons altın, FED Başkanı Powell'ın konuşmalarından nasıl etkilenecek? ABD dolar endeksinin son 20 yılda en yüksek seviyesinde bulunması ons altın fiyatında yükselmeye neden olurken, bugün gerçekleşecek olan Jackson Hola konuşmasından sonra pozitif veya negatif etkilenebilir.

Powell'ın bugün gerçekleştirecek olan konuşmasından sonra altın fiyatı kritik bir seviyede yer alıyor. Bununla beraber FED'in faiz artırımına ilişkin karışık sinyallerin bugün son bulması bekleniyor.

Ons altın yön bulmakta zorlanıyor

Haftanın ilk işlem gününde kötü başlangıç yapan ons altın, toparlanması için 1.807 seviyesine çıkması bekleniyor. Powell'ın konuşmasından sonra ons altın fiyatının nasıl etkileneceği merak ediliyor. Bununla beraber gümüş fiyatları ise tekrar 20 doların üzerinde sıçramadığı sürece negatif bir seyir çizmeye devam edebilir. 

Altın fiyatları beklemede! - Resim : 1

FED Başkanı Powell'ın konuşması altın fiyatlarını yakından ilgilendiriyor

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen ons altının 1729 dolar seviyesinden destek bulduğunu belirterek, "Bu seviye kırılırsa 1960 dolar seviyesinden bahsedebiliriz ama doların güçlenmesine rağmen yukarı yönlü bir hareket görebiliriz. Piyasa aslında hisse senedi tarafındaki belirsizliklere olumlu tarafta tepki vermeye çalışıyor. Güçlü bir dolar var ve ABD’de tahvil faizleri artıyor. Altınla alakalı dikkat edilmesi gereken konu piyasanın düşük enflasyona inanıp inanmayacağı. Fed bu konuda başarılı olup olmayacağı konusunda piyasaların düşüncesi altını ciddi şekilde etkileyecektir" ifadelerine yer verdi.

Bununla beraber Dünya Altın Konseyi, ons altın fiyatının üzerinde olumsuz etkinin daha fazla olduğunu belirtti. Yüksek faiz oranları ve doların güçlenmesi halinde ons altın fiyatı olumsuz etkilenebilir. Yükselmeye devam eden enflasyon, gelişmelere dayalı olarak hisse senetlerinin artan gerilimi ve getirilerin düşmesi altın ve gümüş alımlarını etkileyebilir.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler