Altın 1000 TL’nin altına düşmez diyen İslam Memiş’ten şok açıklama!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gram altın Eylül ayında 1000 TL’nin altına düşmez diyen İslam Memiş’in son açıklaması dikkat çekti.

Altın 1000 TL’nin altına düşmez diyen İslam Memiş’ten şok açıklama!

Başarılı analist İslam Memiş geçtiğimiz günlerde gram altının 1000 TL’nin altına düşmeyeceğini söylüyordu. 1000 TL’nin altına düşen altından sonra Kaybettim diyerek açıklama yapan İslam Memiş’in açıklamaları dikkat çekti.

Gram altın’ın 1000 TL’nin altına düşmesinin ardından İslam Memiş’ten yeni değerlendirme geldi. Yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını belirten İslam Memiş Kaybettim diyerek şok niteliğinde açıklama yaptı. İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada:

Altın fiyatlarında ve gümüş fiyatlarında yaşanan düşüşler ne anlatıyor. Benim öngörümde bir değişiklik var mı? Düşüş ne kadar devam edecek? gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. Eylül itibariyle gram altın alamayacaksınız demiştim. İlk iki iddiayı ben kazandım ama sonuncuyu kaybettim. Gram altın 973 TL olarak gözükse de serbest piyasada 998 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Altın fiyatları

Enflasyon beklendiği gibi gelmedi!

Altında Pazartesi ve Salı günü ok yukarı yönlüydü. ABD enflasyonu açıklandığı zaman beklenenden yüksek gelerek rüzgar tersine döndü. 4 günde de rüzgar tamamen tersine döndü. Enflasyon beklentisi %8.1 idi ama %8.3 olarak açıklandı. Türkiye'de ve pek çok ülkede enflasyon rakamları yükselirken enflasyonla mücadele de zorlaşıyor. 21 Eylül'de açıklanacak ABD faiz kararı da altın fiyatlarını etkileyecek. Küresel piyasalarda etkili olan resesyon da altın fiyatını etkiliyor. Resesyonun etkisi borsa da da sert satışlara neden oldu. Dolar endeksi uluslararası piyasalarda değer kazansa da Türkiye'yi olumsuz olarak etkiliyor. Gram altın 970 TL olarak görülse de şuanda gram altın 992 ile 996 TL'den işlem görüyor. 

Altın bundan sonra ne olacak?

Peki, bundan sonra ne olabilir. Altının onsu 1660'a kadar geriledi. En güçlü destek 1680 dolar idi. 1680 aşağı yönlü kırılmasaydı problem yoktu ama çok sert fiyatlama gerçekleşti. Bugün 1654'e kadar sert çekilme gördük. 1640-1610 destek seviyesi. Haliyle gram altın 1000 liranın altına sarktı. Aslında dolar kuru bir miktar gram altının kurtarıcısı oldu, daha sert satışlar da görebilirdik. Fed enflasyonla mücadele edemediği için faizi artırıyor. Piyasalar durgunluğu, enerji krizlerini ve Avrupa'daki resesyonu fiyatlıyor. Bu iyi bir şey değil. Altın ve gümüşü gerçek değerinden bırakırlarsa insanların enflasyona olan güveni iyice düşecek. İşler iyi algısı için kripto paraları, emtia fiyatlarını, borsaları baskılıyorlar. 21 Eylül'e kadar da sanırım bu süreç devam edecek" denildi.