Almanya'daki seçimlerin ardından koalisyon oluştu.

Almanya'da seçimlerin ardından geçen 59 günün ardından koalisyon için anlaşma sağlandı. Sosyal Demokrat Parti liderliğinde ve Olaf Scholz başbakanlığında kurulması beklenen koalisyon hükümetine ilişkin protokolde uzlaşmaya ulaşıldı.

Almanya'daki seçimlerin ardından koalisyon oluştu.

Almanya'da 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerin kazananı olan 3 partinin koalisyon görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

Sosyal Demokrat Parti öncülüğünde Yeşiller ve Hür Demokrat Parti ile kurulacak olan koalisyon hükumetinin izlencesinin belirlendiği protokol konusunda uzlaşmaya varıldı.

Trafik lambası koalisyonu

Koalisyon hükümetini oluşturacak olan partilerin sembollerinde bulunan kırmızı-sarı-yeşil renkleri nedeniyle, kurulması beklenen hükümete kulislerde “trafik lambası koalisyonu" tanımlaması yapılmakta.

Hükümetin kurulabilmesi için bir sonraki aşamada söz sahibi, partilerin üyeleri ile delegeleri olacak. Bu sürecin 5 Aralık 2021 tarihine kadarki süreçte tamamlanması bekleniyor.

5-12 Aralık tarihleri arasındaki tarihte şu anda Maliye Bakanlığı görevini sürdürmekte olan Sosyal Demokrat Parti’li Olaf Scholz'un Federal Meclis’te başbakan seçilmesi ve ardından da yeni kabinenin oluşturulması bekleniyor.

Sosyal Demokrat Parti birinci sırada

Sosyal Demokrat Parti, 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerde yüzde 25,7'lık bir oy oranıyla birinci sıradaydı

Seçimlerin ardından Yeşiller ve Hür Demokrat Parti ile koalisyon görüşmelerine başlanmıştı.

16 yıllık başbakanlık görevinin ardından henüz yakın zamanda siyaseti bırakan Angela Merkel'in ardından görev başına geçecek yeni başbakan ve kabine, 4 yıl boyunca Almanya'nın iç siyasetine yön verecek.

Etiketler