Almanya 260 milyar Euro kaybedebilir

İstihdam Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayımlanan rapora göre Almanya’nın önümüzdeki yıllarda toplamda 260 milyar Euro’yu bulan kayıplarla karşılaşmasının çok yüksek ihtimal olduğu vurgulandı.

Almanya 260 milyar Euro kaybedebilir

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olarak bilinen Almanya’nın önümüzdeki yıllarda 260 milyar Euro kaybedeceğine dair iddialar sosyal medyada büyük yankı buldu. İstihdam Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayımlanan rapora göre Almanya’nın önümüzdeki yıllarda toplamda 260 milyar Euro’yu bulan kayıplarla karşılaşmasının çok yüksek ihtimal olduğu vurgulandı.
Rusya enerjisinin kaybından büyük ölçüde etkilenen Almanya’nın önümüzdeki süreçte 260 milyar Euro’ya kadar kayıp yaşamasının muhtemel olduğu tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalar Almanya’nın enerji konusunda tamamen dışa bağımlı olduğunu gösteriyor. Uzun yıllar sürecek olan enerji sıkıntıları Almanya’yı ekonomik olarak da zor bir hale sokuyor. Rus doğal gazına yaklaşık %55 bağımlı olan Almanya’nın doğalgaz konusunda sıkıntı çekmesinin olası etkileri konuşuluyor.


2023 yılına kadar kaybın 260 milyar Euro olacağı tahmin ediliyor

Yüksek gaz maliyetleri sebebiyle tasarruflarından harcamak zorunda kalacak olan Almanya, yaklaşık 7 yıl içerisinde 260 milyar Euro daha fazla ödeme yapabilir. Rusya karşısında Ukrayna krizi döneminde aldığı cepheden dolayı daha pahalı gaz almak zorunda olan Almanya bu alanda ekonomik olarak farklı alternatiflere de ulaşamıyor.

Euro
Rus gazına büyük ölçüde bağlı olan Almanya ekonomisinin ilerleyen dönemde çatlaklarla baş etmek zorunda kalacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 7 – 8 yıllık dönemde yüksek maliyetlerle satın alınacak olan gazın önceki dönemlere oranla 260 milyar Euro daha fazla ödeme yapılmayı gerektireceği belirtildi.

Avrupa’nın gaz sıkıntısı yıllar boyu sürebilir

İstihdam Araştırmaları Enstitüsü raporuna göre Avrupa’daki gaz sıkıntısının yıllar boyu sürebileceği tahmin ediliyor. Yüksek gaz fiyatlarından dolayı Avrupa’nın Rusya’ya daha fazla ödeme yapması aynı zamanda stratejik olarak da büyük bir kayıp olarak değerlendirildi. Rusya’nın ruble ile ödeme alacağını duyurmasının ardından fiyatlara da yüksek oranda zam yapıldı.


Başta Almanya olmak üzere birçok ülkenin gaz konusunda bağlı olduğu Rusya ise geri adım atmamakta kararlı. Yüksek zamların ardından artan doğalgaz fiyatlarına karşı Avrupa’nın ise herhangi bir çözüm alternatifi şu an için bulunmuyor. Kaybın boyutunun yaklaşık 260 milyar Euro düzeyinde olması beklenirken bu süreç içerisinde farklı bir arayışında devam edeceği belirtildi.

Alış 34.836
Satış 34.8623
Değişim 0.1169%
Son Değer 34.8491
En yüksek 35.3906
En düşük 34.6024
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler