Alman yetkililer doğalgaz kullanımının azaltılmasını istiyor!

Rusya’dan gelen gazın sorunlu olması nedeniyle Almanya sorun yaşıyor. Kış aylarında doğalgaz sorunu yaşayacak Avrupa’nın en büyük ekonomisinden arka arkaya açıklamalar geliyor.

Alman yetkililer doğalgaz kullanımının azaltılmasını istiyor!

Gelecek dönemde Avrupa’nın en büyük ekonomisi doğal gaz sıkıntısı yaşayabilir. Bununla alakalı Alman yetkililer de doğalgaz kullanımının en az yüzde yirmi oranında azaltılması gerektiğini savunarak konuyla alakalı bir değerlendirme gerçekleştirdi.

Almanya'nın enerji düzenleyicisi olan Federal Şebeke Müdürlüğü gelecek dönemlerde arz sıkıntısı yaşanmaması adına doğalgaz kullanımının en az beşte bir oranında azaltılması gerektiğini savunuyor. Özellikle de kış aylarında sıklıkla tercih edilen doğalgaz gelecek dönemde insanlık için büyük bir sorun haline gelebilir. Almanya'nın enerji düzenleyicisi olan BNA açıklama gerçekleştirdi. Kış aylarında özellikle de doğalgaz sorunu yaşanmaması adına ülkede doğalgaz kullanımının ciddi şekilde azaltılması gerektiğini savunuyor.

Bu kıştan itibaren geçerli olmak kaydıyla Almanya'da beşte bir oranında doğalgaz kullanımının azaltılması planlıyor. Almanya Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden bir tanesi ve kış aylarında doğalgaz sorunu ile karşı karşıya gelebilir. BNA'nın Başkanı Klaus Müller yaptığı açıklamada bu kış ayından itibaren geçerli olmak şartıyla hedeflerinin yüzde yirmi doğalgaz tasarrufu sağlamak olduğunu söyledi. Ancak bu rakamın bile yeterli gaza sahip olma konusunda ciddi bir riski barındırdığını da anlattı.

Alman yetkililer doğalgaz kullanımının azaltılmasını istiyor!

‘Üretimin bir kısmı Almanya'dan uzaklaşabilir'

BNA Başkanı Klaus Müller Rusya'dan gelecek olan kesintileri telafi edebilmek için 10 gigawatt ekstra gaz ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Başkan Almanya'nın gelecek dönemde Avrupa'nın diğer ülkelerinden yapacağı gaz ithalatına güvenmek zorunda kalacağına da dile getirdi. Rusya'daki gaz bağımlılığın sona ermesi ile birlikte gelecek dönemde yüksek gaz fiyatları da beraberinde gelecek. Bu Alman ekonomisi için ciddi bir yük anlamına da geliyor. Doğalgazın çok daha pahalı hale gelmesi ile birlikte üretimin bir kısmının Almanya'dan uzaklaşması da olası görünüyor.

Artan gaz fiyatları

Şu anda Rus gazının Avrupa'ya ulaştırılması için kullanılan ana hat yüzde yirmi oranında çalışıyor.  Avrupa gaz sorununu derinden hissediyor. Teslimatlarda ki gaz fiyatlarının da ciddi oranda arttırdı. 1000 metreküp başına 2190 Euro'ya yükseldi ve bu da ciddi bir yükü beraberinde getiriyor. 2022 yılının hemen başında bu rakam 702 Euro’ydu. 

Etiketler