Alman ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 1,8 daraldığı tahmin ediliyor

Almanya'nın önde gelen 5 ekonomik düşünce kuruluşu, Alman ekonomisinin gelecek yılın başında pandemi öncesindeki seviyesine dönmesini bekliyor.

Alman ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 1,8 daraldığı tahmin ediliyor

Almanya'nın önde gelen 5 ekonomik düşünce kuruluşu, Alman ekonomisine yönelik tahminlerini güncellediler. Alman ekonomisinin gelecek yılın başında pandemi öncesindeki seviyesine döneceğini öngördüler.

5 kuruluş yayınladıkları ortak raporda, KOVID-19'un önüne geçmek için alınan tedbirlerin etkisi ile Alman ekonomisini 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 1,8 daraldığını tahmin ettiler.

Alman ekonomisi için 2021 yılı GSYH büyüme tahminlerini yüzde 4,7'den 3,7'ye indiren düşünce kuruluşları, 2022 için büyüme tahminlerini ise koronavirüs sınırlamalarının kaldırılması ile hane halkı harcamalarının toparlanacağı beklentilerine işaret ederek yüzde 2,7'den yüzde 3,9'a çıkardılar.

DIW Berlin, Ifo, IfW Kiel, IWH ve RWI'nın yaptıkları ortak açıklamada yapılan büyüme tahminleri için en büyük aşağı yönlü riskler olarak aşı teslimatlarında gecikmeleri ve yeni koronavirüs varyantları ortaya çıkması olasılığını gösterdiler.

Ortak açıklamada, Almanya için 2021 yılı işsizlik oranı yüzde 5,7 ve 2022 için yüzde 5,2 olurken, TÜFE beklentileri de sırasıyla yüzde 2,4 ve yüzde 1,7 olarak duyuruldu.

Etiketler