Alman ekonomisinde büyümenin keskin şekilde zayıflaması bekleniyor

Bundesbank, Alman ekonomisinde büyümenin, sanayinin tedarik zincirlerindeki aksaklıklardan dolayı sorun yaşamaya devam etmesine ve hizmetler için taleplerin azalmasına bağlı olarak yavaşlamasının muhtemel olduğu aktarıldı.

Alman ekonomisinde büyümenin keskin şekilde zayıflaması bekleniyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisinde büyümenin, sanayinin tedarik zincirlerindeki aksaklıklardan dolayı sorun yaşamaya devam etmesine ve hizmetler için taleplerin azalmasına bağlı olarak yavaşlamasının muhtemel olduğu aktarıldı.

Bugün yayınladığı aylık raporunda, ''Büyümenin cari çeyrekte yavaşlaması büyük ihtimal.'' ifadelerine yer veren Bundesbank, yılın tamamında büyümenin haziran ayında yapılan yüzde 3,7'lik beklentinin ciddi oranda altında kalmasının da olası olduğu kaydedildi.

''Hizmet sektöründeki güçlü ivmenin kayda değer şekilde yatışması muhtemel.'' ifadelerini kullanan Bundesbank, ''İmalat sektörünün teslimat problemlerinden sıkıntı çekmeye devam etmesi de büyük olasılık.'' dedi.

Bundesbank raporunda, sanayideki sorunların tamamının tedarik kaynaklı olduğunu belirtirken, siparişlerin sağlıklı olmaya devam etmesinin talep ve üretim arasında aşırı yüksek farka neden olduğu vurgulandı.

Almanya Merkez Bankası ayrıca, enflasyon oranını önümüzdeki yıl yavaş yavaş düşmeye başlamadan önce bir süre daha yükselmeye devam etmesinin muhtemel olduğunu aktardı.

Etiketler