AKP'Lİ bakandan binance açıklaması

Binance ve kripto para alanı ğlkemizde oldukça yabancı. Ancak yakın zamanda birçok çalışma yapılacağına dair mesajlar verildi. İşte detaylar

AKP'Lİ bakandan binance açıklaması

AKP’li Elitaş binance temsilcileri ile görüşecek

Geçtiğimiz günlerde kripto para düzenlemesi ile ilgili 29 Aralık tarihinde sektör temsilcileriyle bir araya gelmiş olan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, bu defa da kripto para borsalarından Binance’nin Türkiye temsilcileri ile Meclis’te görüşeceğini açıkladı. Açıklama sonrası tüm gözler binance borsasına çevrilerek Türkiye gündeminde çalışma olup olmadığı merak ediliyor. Kripto para piyasası ülkemize geleli 2 yıldan fazla oluyor.

 Ancak bu alana çok yabancı olan vatandaşlarımız nedeni ile tam olarak bir çalışma bulunmuyor. Her ne kadar yabancı olunsa bile ülkemizde kripto para alanında bir hayli çalışma bulunuyor. Yapılan bu yatırım çalışmaları ile kripto para alanı her geçen gün daha fazla merak ediliyor. Ak parti grup başkanının yaptığı bu binance açıklaması ise bu alanda büyük bir ilgi olduğunu ve bu alanda çalışmaların hızlanması gerektiği düşünülüyor.

Sektör temsilcileri ile de görüşülmüştü

AKP grup başkan vekilleri Elitaş ve Mahir Ünal, ‘kripto para’ düzenlemesiyle ilgili 29 Aralık 2021’de Meclis’te sektör temsilcileri ve uzmanlar ile bir araya gelerek bir toplantı düzenlemişti. Düzenlenen bu toplantıda kripto para alanında yapılacak olan yatırımlar ve kripto para çalışmaları tartışıldı.

Toplantıya Mustafa Elitaş ve Ünal’ın yanı sıra, BTK Başkanı Ömer İleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar Genel Müdürü Hakan Ertürk, BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Mustafa Cerit, MASAK Başkan Yardımcısı Mahmut Okur, Gelir İdaresi Daire Başkanı Kaan Kasım, Merkez Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Karpuz da katılmıştı. Genel olarak kripto para alanında konuşan ve Binance alanında yapılacak olan çalışmalar tartışıldı. Ülkemizin yabancı olduğu bu konu hakkında yakın zamanda birçok çalışma olacağının mesajını veren toplantı da birçok farklı konuya değinildi.