Akbank İhtiyaç Kredisi Başvuruları Başladı! İstediğin Kadar Kredi Al

Türkiye'nin en büyük bankası olan Akbank üzerinden nasıl kredi alınır? Kredi kullanmak için hangi detaylara dikkat etmeniz gerekir? Tüm ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Akbank İhtiyaç Kredisi Başvuruları Başladı! İstediğin Kadar Kredi Al

Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu nasıl yapılır? Kredi faiz oranları ve istenilen belgeler nelerdir? Hızlı ve kolay kredi almak için bilmeniz gereken herşeyi anlattık.

Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu yaparak istediğiniz zaman acil para ihtiyacınızı karşılayabilir, sıkıntınızı giderebilirsiniz. Kolay, hızlı ve anında limitleri onaylayan bu bankadan kredi almak istiyorsanız öncelikle bazı şartları bilmeniz gerekiyor.

Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu ülkemizde en çok tercih edilen kredi çeşitlerinden birisidir. 50.000 TL’ye kadar 60 ay vadeli kredi başvurusunu yaptığınızda, aynı gün onay alıp almayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Hızlı ve anında tüketici kredisi başvuru yapılan bu bankadan bireysel kredi kullandığınız zaman, istediğiniz takdirde yüksek limitli bir kredi kartı da alabilirsiniz.

Akbank kredi başvurusu için ne tür belgeler istiyor? Kimler kredi çekebilir?Banka şubesine gidip bilgi almanıza gerek kalmadan yaptığımız araştırmalar sonucunda sizlere bu bankanın kredi şartları hakkında tüm bilgileri vereceğiz.

Akbank İhtiyaç Kredisi Başvuruları Başladı! İstediğin Kadar Kredi Al - Resim : 1

Kredi Başvurusu İçin Gereken Şartlar


Bilindiği gibi bankalardan kredi alabilmeniz için bir takım şartlar vardır. Bundan 5 yıl öncesine kadar her banka istediği müşteriye banka şubesi müdürü onayında krediler vermekteydi.

Bu durum hükümetin dikkatini çekti ve ödenmeyen çok kredi olduğu için BDDK ile birlikte yeni yasalar getirildi. Bu yasalarla belirlenen kriterler doğrultusunda, bankalardan kredi almak isteyen müşterilerin belirli politikalara uygun olması bekleniyor.

Bu politikaların başında tabi ki kredi puanlaması gelmektedir. Müşterilerin daha önce çalışma yaptıkları bankalardan ödeme performanslarına göre oluşan kredi notu en az 1100 ve üzerinde olması gerekiyor.

Bankalarda bir icralık durumunuzun olmaması ve 18 yaşından büyük olmanız durumunda Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Belgeleri

Başvuru yapacağınız zaman kredi almak için banka sizden bir takım evraklar isteyebilir. Bu banka gelir belgesiz olarak kredi veren bir banka olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Ama gelir belgesiz kredi almak istiyorsanız bu bankanın müşterisi olmanız ve internet bankacılığı için şifre oluşturmanız gerekiyor. Akbank üzerinden internet bankacılığı şifresi alan kişiler bankaya gitmeden bile kredi çekebilirler. Bu işlemi Akbank Direkt üzerinden yapabilirsiniz.

Eğer banka müşterisi değilseniz ve bankaya giderken evrak alacaksanız yanınızda götüreceğiniz belgeler şunlardır.

TC Kimlik yazan Nüfus Cüzdanı
Gelir Belgesi
Gelir Belgesi Maaş Yazısı ise Çalıştığınız Yerin İmza Sirküleri
İkametgah Belgesi (Her banka şubesi isteyemeyebilir.)
Akbank İhtiyaç Kredisi Başvuru Formu (Bankadan alınacak)
Diğer Evraklar (Banka gerekli gördüğünde teminat, kefil vs.)


Akbank Kredi Başvurusu Kanalları


Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu için banka şubelerine evraklarınız ile başvuru yapabilirsiniz. Bu kredilerin limitleri 50.000 TL olarak verilmektedir. Ama eğer bu bankadan hesabı olan bir müşteriyseniz ve Akbank Direkt uygulamasını kullanıyorsanız 40.000 TL’ye kadar bankaya gitmeden anında kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Bu kredi başvurusunu istediğiniz zaman yapıyorsunuz. Onay aldığınızda da hesabınıza para yatıyor ve hemen hesabınızdan kullanıyorsunuz. Akbank Direkt üzerinden Direkt kredi başvurusu yaparak bu krediyi kullanabilirsiniz.

Bir başka yöntem ise SMS ile kredi başvurusu yöntemidir. Mesaj ile kredi başvurusu yapacaksanız bu kredinin limiti 20.000 TL olacaktır. KREDİ TCKN yazıp 4425’e mesaj atın. Kredi başvurusunu yapacaksınız. Onaylanan kredi başvurusunu banka şubesinden kimliğinizle kullanabilirsiniz.

En kolay kredi başvurusu yöntemlerinden birisi de internet sitesi üzerinden kredi başvurusudur. www.akbank.com sitesi üzerinden T.C. kimlik ve cep telefonu numaranız ile anında kredi başvurusu yapabilirsiniz. Onaylanan kredi sonucu sizin cep telefonunuza gelecektir.

Akbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları ve Hesaplama


Akbank güncel 2019 ihtiyaç kredisi faiz oranları %1.65 üzerinden verilmektedir. Eğer kredi notunuz yüksekse bu oran daha da düşebilir. Bu işlem başvuru sonrasında belli olacaktır. Aşağıdaki tabloda ihtiyaç kredisi hesaplama için 60 ay vadeli olarak ödeyeceğiniz kredi taksitlerini göstereceğiz.


*Yukarıdaki faiz oranları ve aylık taksit ödemeleri resmi site üzerinden alınmıştır.

Siz de kredi başvurusu yapmaya karar verirseniz güncel faiz oranlarını öğrenin. Ayrıca kredi şartları ve bilgi için Akbank müşteri hizmetleri numarası 444 25 25 arayabilirsiniz.