Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere dört bir yüz yetmiş beş (4175) personel alımı duyurusu yaptı. Sosyal Hizmetler alım başvuru şartları , başvuru tarihi , başvuru yeri detayları nedir, neler yapmak gerekir? Detaylı bilgi haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Personel Alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurusunu yaptığı 4 bin 175 kişilik alıma istinaden detaylı bilgiler ve tüm şartlar paylaşıldı. Personel alımı ilanı için başvuruların yapılacağı adresler ; http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ve http://aile.gov.tr/pdbs/duyurular

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler personel alımı için bu adreslerden 10 Ocak / 20 Ocak tarihleri aralığında başvurular gerçekleştirilebilecek. Başvuru şartları ile ilgili bütün bilgiler paylaşıldı, aynı zamanda alıma istinaden pozisyonlar ve il dağılım bilgileri de verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere , sözleşmeli çalışan pozisyonu için sözlü olarak mülakat yapılacak ve bu doğrultuda personel alınacak. Personel alımı 4/B sözleşmeli personel üç farklı branş üzerinde gerçekleştirilecek.  Bu üç branş ise şu şekilde bildirildi;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım İlanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakalnlığı Personel Alımı Bölümler ;

  1. 4/B Sözleşmeli Personel
  2. Aile Sosyal Destek Personeli
  3. Yurt Yönetim personeli

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakalnlığı Personel Alım Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Personel Alımı Başvuru Klavuzu

4/B Sözleşmeli Personel Pozisyon İl Dağılımı

Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm ve İl Dağılımı

Yurt Yönetim Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm ve İl Dağılımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Personel Alımı Başvuru Ne Zaman?

Sosyal hizmetler personel alımı için başvuruda bulunacak adayların 10 Ocak / 20 Ocak tarihleri arasında adresi verilmiş olan web adresinden Aile ve Sosyal Hizmetler personel alımı için başvuru yapabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Personel alımı için e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web adresine giriş yapıp Kariyer Kapısı bağlantısına tıklayıp Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı seçeneği seçilerek başvuru yapılabilir. Sosyal Hizmetler Personel alımı için web adresi buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken husus ise , birden fazla branş için yeterliliğiniz olsa dahi sadece bir alana başvuru yapabiliyorsunuz. O yüzden şartları sağladığınız bölümler ile ilgili iyi düşünüp ona göre başvuru yapmanız sizler için faydalı olacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım Başvuru Şartları

Genel Şartlar:

a) 657 s. Kanunun 48'inci madde 1. fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7 num. alt bentlerinde belirtilmiş olan şartları taşıyor olmak.

b) Son başvuru tarihinden itibaren başvuru yapılmış branş ile ilgili talep edilen bölüm mezuniyeti sağlıyor olmak (Başvuru yapılan sözleşmeli personel alım pozisyonu için belirtilen öğrenim düzeyi üstü bir öğrenim mezuniyeti olması halinde bu öğrenim mezuniyetine ilişkin KPSS puanını esas alınmayacak ve kabul edilmeyecektir.)

c) Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi birinden malülen , emeklilik ya da yaşlılık aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

ç) 65 yaş sınırına ulaşmamız olmak,

d) Kanun 657 ve 4/B maddesi dahilinde sözleşmeli personel branşında görev yapmaktayken , sözleşme esaslarının ihalali nedeni ile sözleşmesinin fesih edilmemiş olması ya da sözleşmeliyken tek taraflı fesih yapmış olması halinde , fesih tarihi itibariyle bir yıl süre geçmeden kamu kurum ve kuruluşlarından yeniden istihdamı söz konusu olamaz.