Ağustos ayında fiyatlarının artması beklenen 5 coin

Uzun bir zamandır, aşağı doğru fiyat düşüşleri yaşanan piyasalarda, son zamanlarda yatay bir doğrultuda dalgalı fiyat hareketlenmeleri yaşanıyor. Küresel ekonomilerde yaşanması beklenen resesyon beklentisi, kripto piyasalarında da hareketlilik yasatmasına neden oluyor.

Ağustos ayında fiyatlarının artması beklenen 5 coin

 İlk olarak ABD’de başlayan ve AB ülkelerinde de yaşanması beklenen ekonomik resesyon, kripto paralarda büyük bir etki yaşatıyor. Bitcoin’de ve diğer coinler’de yaşanan belli başlı değer kayıpları, son zamanlarda coin fiyatlarında toparlanmalar yaşanıyor. Bunun yanında bazı altcoinler’in yükseliş trendi içeresine girmesi, piyasalarda olumlu bir durum olarak gözlemleniyor. Sonuç olarak bakacak olursak kripto piyasalarında şu anlık olumlu bir hava hâkim. ABD’li yatırımcıların yarısına yakını kripto satın alması ve bunun yanında büyük yatırım fonlarından biri olan BlackRock’un kriptoya girmesi olumlu olarak gözlemleniyor.


Amerikalı yatırımcıların büyük bir bölümü kripto yatırımları yapması, ilerleyen dönemlerde kripto paralar adına yükseliş yaşanması ihtimalini artırıyor. Şu anda yaşanan piyasa dalgalanmaların karşı Bitcoin’nin güçlü bir duruş sergilemesi ve 20 bin dolar değerin altına düşmemesiyle gözlemlenebiliyor. Bunun yanında ünlü yatırım fonlarından biri olan BlackRock’un, kripto borsalarına girmesiyle olumlu gelişmeler yaşanıyor. Büyük bir yatırım fonu olan BlackRock, şu anda 1 trilyon civarında bir varlığa sahip olduğu biliniyor. Büyük bir varlığa sahip olan BlackRock, son zamanlarda Coinbase ile ortaklık yapılacağına yönelik haberler ile gündeme geldi. Buna göre yatırım fonlarından biri olan BlackRock, Coinbase ile ortaklık kurmayı yönelik bir isteğinin olduğu belirtildi. Bu ortaklık ile BlackRock’un müşteri kitlesinin belirli bir kesimini oluşturan kurumsal yatırımcıların bu borsa içerisinde faaliyet göstermesi hedefleniyor. Sonuç olarak baktığımızda ise olumlu olarak gözlemlenen bu gelişmeler, kripto piyasaları içinde olumlu gelişmeler yaşatması bekleniyor.
 

Ağustos ayında yükselmesi beklenen coinler


Üst tarafta belirtiğimiz bu gelişmeler, kripto piyasalarında bir etki yasatması karşı konulamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yaşanacak fiyat yükselmelerinin her coin için aynı değer olmayacağının farkındayız. Bu sebeple kimi coinler ’in fiyatlarında daha büyük bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Diğer coinlere göre fiyatlarında daha fazla yükseliş yaşanması beklenen coinleri sizler için derledik. Aşağıda yer alan coinlerde, diğer coinlere nazaran daha yüksek fiyat artışı bekleniyor. İşte, o coinler:

 
·       Binance Coin (BNB)

Dünyanın en büyük ve en güvenilir borsalarından biri olan Binance, çoğu kişinin yatarım faaliyetlerini gerçekleştirdiği borsalardan bir tanesidir. Büyük bir hacme sahip olan Binance, kendi “BNB” adı verilen bir altcoin’e sahiptir.


BNB coin, ağustos ayında büyük bir ivme yakaladı. Bu artışın yüzde 7’e yakın bir artış yaşanması ile birlikte çoğu altcoin’den yüksek bir artış yaşandı. Bu artışın kısmen de olsa bir sebebi bulunuyor. Son gelişmeler göre ünlü kripto para borsası Binance, Arjantin’de ön ödemeli kripto para piyasasına girmesiyle birlikte  fiyatlarda hareketlenmelere sebep olduğu tahmin ediliyor.   


·       Polygon (MATIC)

Fiyatlarında oldukça iyi bir seyir izleyen MATIC, bu istikrarını bozmadan devam ediyor. MATIC’in bu ay içerisinde de yükselişlerin devam etmesi büyük bir olasılık gözüyle bakılıyor. Bunun sebebi ne bakacak olursak, gelecek ay Ethereum Mergen geçilecek olmasıdır. Bu geçişin MATIC açısından olumlu sonuçlar doğuracağı tahmin ediliyor.

Ağustos ayında fiyatlarının artması beklenen 5 coin


·       Flow (FLOW)

FLOW, ağustos ayından bu güne kadar en iyi fiyat performansı gösteren coinler’den biridir. FLOW’da bu fiyat performansının yaşanmasının en büyük nedeni ise Facebook şirketlerinden bir tanesi olan Meta’nın, Flow’a destek çıkmasıdır. Bilindiği üzere META, Flow içerisinde yer alan dijital koleksiyonları ve NFT’lere destekleme yapıyor. Bu nedenle FLOW’un fiyatında ilerleyen dönemlerde yükselişlerin devam etmesi bekleniyor.

·       Cardano (ADA)

BlackRock haberleri piyasalarda yankı bulurken, ADA yukarı yönlü bir fiyat yükselmesi yaşayan coinler arasında yer alıyor.

Yatırımcıları, Cardano ’ya çeken şey, Cardano’nun merkeziyetiz olmasıdır. Oldukça merkeziyetiz olan Cardano, içerisinde yer alan geliştirici ekibi tarafından bazı güncellemelerin yapılacağını duyurdu. Bu duyuru sonucunda Cardano’da fiyat yükselişlerin yaşanması ihtimalini artırıyor.
 
Sorumluluk Reddi

Bu yazımızda herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi yoktur. Kripto yatırımları oldukça yüksek riskli yatırımlardır. Bu nedenle yatırım yapacak kişiler bu yazıyı kesinlikle referans almaması gerekmektedir. Bu yazımızı okuyan kişilerin yapacağı yatırımlar tamamen kendi sorumluluğundadır. Kişilerin yapacağı yatırımlar sonrasında site ve yazar herhangi bir şekilde sorumlu tutulamaz.

Etiketler