ABD'li Senatör: Kriptoların oluşturduğu tehditlerle mücadele etmeliyiz

Senatör Warren, ABD'de politika yapıcıları kripto para kullanımında görülen yükselişin neden olduğu tehditlerle direkt olarak mücadele etmeye çağırdı.

ABD'li Senatör: Kriptoların oluşturduğu tehditlerle mücadele etmeliyiz

Senatör Elizabeth Warren, ABD'de politika yapıcılara kripto para kullanımında görülen yükselişin neden olduğu tehditlerle direkt olarak mücadele etme çağrısında bulundu. Bunun yanında Warren, Fed'in desteklediği dijital paraya yönelik çalışmaların oldukça ümit verici olduğunu da ifade etti. 

Warren konuyla ilgili şunları söyledi:

''Kripto paralar sahtekar yatırımcılara birtakım fırsatlar sunup suçlulara da yardım ederek iklim krizini kötüleştirdi. Kriptolar yüzünden oluşan tehditler sonucunda görüldü ki Kongre ve federal regülatörler artık saklanmaya ve kripto paraların kendi kendine ortadan yok olacağını düşünmeye devam edemezler. Bununla mücadele etmenin zamanı geldi.'' 

Öte yandan Warren, Fed'in dijital dolar çıkarma konusundaki eğilimine destek vererek uygun şekilde dizayn edilmesi durumunda ödeme sistemlerini kolaylaştırabileceğini ve yoksul Amerikalılara yardım edebileceğini belirtti.

Etiketler
ABD