ABD’de OCC, kripto paralarla ilgili kılavuzları tekrar inceleyecek

ABD’de OCC, kripto paralarla ilgili kılavuzları tekrar inceleyecek.

ABD’de OCC, kripto paralarla ilgili kılavuzları tekrar inceleyecek

Amerika Para Kontrol Ofisi’nin (OCC) yeni başkanı Michael Hsu, kurumun geçen sene kripto paralar ile alakalı yayınını yaptığı kılavuzu gözden geçireceklerini açıkladı.

Trump döneminde kurumun başkanlığını yürüten Brian Brooks’un yerine geçen Michael Hsu, dijital varlıklar ve kripto para birimleri ile alakalı sorunlar da dahil, OCC’nin şu anda beklemede olan tüm konularının bir kez daha gözden geçirilmesini istediğini söyledi.

“Yeniden gözden geçirilmesini istedim”

Bir inovasyon departmanı kurduklarını ve çalışanlarından geçmişte alınan kararların gözden geçirilmesini istediğini açıklayan Hsu şu ifadeleri kullandı:

OCC’de odaklandığımız nokta inovasyonun düzenli bir biçimde yapılması. Şu anda bir inovasyon departmanı kurduk. Büyük kredileri verme hakkına sahip olan bankalar ve trust şirketlerinin sistemlerini güncelledik. Ayrıca kripto para saklama hizmetlerini de bir bankacılık kolu olarak görüyoruz. Ekibimden, bütün bunların bir kez daha gözden geçirilmesini istedim

 “Geniş bir düzenleyici strateji değil”
Kararların tüm kurumlarla bir koordinasyon içinde alınmadığını düşündüğü belirten Hsu, “Burada benim endişem, insiyatifler kurumlarla tam bir koordinasyon içinde alınmadı. Geniş bir düzenleyici stratejinin ürünü gibi de gözükmüyorlar. Bu iki konunun öncelik olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Fintech firmaları uyumlu şekilde çalışmalı”
Özellikle fintecch firmaları ve ödeme platformlarının bankalarla uyumlu olmaları gerektiğini belirten Hsu şunları dile getirdi:

“OCC’ye bağlı olan fintech şirketlerinden, tüketicilerin ve firmaların finansal ihtiyaçlarını adil ve eşit bir biçimde ele almalarını ve kredinin kullanılabilirliğini teşvik etmeyi desteklemelerini beklemekteyim. Fintech’lerin ve ödeme platformlarının bankacılık sistemine tam uyumlu şekilde çalışmalarını sağlamalıyız. ”

Hsu’nun açıklamalarının, tüm bu konuların altında imzası bulunan başdanışman Jonathan Gould’un kurumdan ayrılacağının açıklanmasından sonra gelmesi de dikkat çekti. OCC başkanı ayrıca bugün, Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi önünde de konu hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Etiketler