ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri tahminlerin altında geldi

ABD'nin sakin olan veri gündeminde beklenen verilerinden konut başlangıçları ve inşaat izinleri rakamları açıklandı.

ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri tahminlerin altında geldi

ABD Nüfus Sayım Bürosu, eylül ayına yönelik konut başlangıçları ve inşaat izinleri rakamlarını yayınladı. İnşaat izinleri için beklenti 1,680 milyonken rakam 1,589 milyona düştü. Konut başlangıçları ise 1,555 milyona geriledi.

Beklenti 1,620 milyondu. Ağustos ayında inşaat izinleri 1,721 milyona yükselirken konut başlangıçları 1,615 milyona çıkmıştı.

Konut başlangıçları 1,580 milyona aşağı yönlü revize edildi.

ABD'de konut başlangıçları, 1,62 milyonluk piyasa beklentilerine göre, 2021 yılının eylül ayından beklenmedik bir şekilde aylık yüzde 1,6 oranında geriledi. Mevsimsellikten arındırılmış yıllık 1,555 milyona düştü.

Tek ailelik konut başlangıçları, ağustos ayına göre neredeyse değişmeden 1,080 milyon olarak gerçekleşti. Beş ve daha fazla daireli binalarda eylül ayı oranı 467 bin oldu.

İnşaat izinleri de bir önceki aya göre yüzde 7,7 düşerek 2021 yılının eylül ayında mevsimsellikten arındırılmış yıllık 1,589 milyona geriledi. Bu bir yılın en düşük düzeyi olurken 1,68 milyon olan piyasa beklentilerinin epey altında kaldı.

Her iki gösterge de ABD ekonomisine yönelik beklentileri azalttı. Tahminleri karşılamayan veriler, dün açıklanan ABD sanayi üretimi istatistiklerinin üzerinde gerçekleşti. Sanayi üretimi de eylül ayında artış beklentisi yerine gerileyerek piyasalarda hayal kırıklığına neden olmuştu.

Etiketler