ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 293 bine düştü

ABD'nin haftalık işsizlik maaş başvuruları beklentilerden çok daha iyi geldi.

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 293 bine düştü

ABD Çalışma Bakanlığı, 9 Ekim'de sona eren hafta için işsizlik haklarından yararlanma başvurularını yayınladı.

Buna göre işsizlik sigortasından yararlanmak için başvuru yapan ABD vatandaşı sayısı 293 bine geriledi. beklenti 319 bine düşüş görülmesi yönündeydi.

9 Ekim ile sona eren haftada işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısı, 2020 yılının mart ayından bu yana en düşük düzeyi işaret etti.

Geçen haftanın okuması 329 bin olarak yukarı yönlü revize edildi. İstikrarlı iş gücü piyasası toparlanması, işçilere olan talebin çoğalması ve işten çıkarmalar, işten çıkarmalar ve işten çıkarmalardaki yavaşlama ile devam etti.

Bununla beraber yeni taleplerin düzeyi 2019 yılında pandemiden önceki ortalama haftalık hızın üzerinde kaldı. Rakamlar Kovid-19 ile ilgili devam eden endişeler sebebiyle pek çok kişinin iş gücünün dışında kaldığını iddia etti.

Eylül ayının iş gücüne katılım oranı 2020 yılının şubat ayı sonuçlarının altında kaldı.

Haftadan haftaya volatiliteyi hesaba katmayan ABD işsizlik başvurularının 4 haftalık hareketli ortalaması, önceki dönemde revize edilen 344,75 binden 9 Ekim tarihiyle sona eren haftada 334,25 bine geriledi.

Devam eden işsizlik sigortası başvuruları 2 milyon 727 binden 2 milyon 593 bine düştü. Rakam 2 milyon 675 binlik beklentilerden daha iyi gerçekleşti.

Etiketler